piektdiena, 2014. gada 21. februāris

Banānu diēta

Foto: sidimdoma.net

Banānu diēta noderēs tieši tiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar zarnu traktu. Banāni ļoti labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību, banāni ir ļoti veselīgi cilvēkiem, kuri slimo ar gastrītu. Dietologi un ārsti iesaka lietot banānus pie aptaukošanās, depresijām, asinsrites traucējumiem, aknu un nieru saslimšanām. Ja ir problēmas ar aizcietējumu, banāns mīkstina un normalizē vēdera izeju. Šie augļi satur vitamīnus A, B grupas, C, E, PP un minerālvielas: dzelzs, kālijs, magnijs, nātrijs utt. Banāni satur ļoti maz taukvielas, tās veicina  holesterīna līmeņa samazināšanos. Tā kā banāni satur ļoti daudz glikozes un saharozes, diētas laikā jums netraucēs bada sajūta, vēl banāni skaitās lieliski antidepresanti. 

Svarīgi zināt:
Pirms uzsākt kādu no dietam, sākumā konsultējaties ar savu ģimenes ārstu!


Kādus banānus pareizi būtu lietot diētas laikā?

 Dietas laikā nav ieteicams izmantot pārgatavojušos un saldus banānus, jo no šādiem banāniem tieši otrādi jūs pieņemsieties svarā, jo šādi banāni satur ļoti daudz cukura un cietes, savukārt pārgatavojušos banānos olbaltumvielu praktiski nav. Tamdēļ priekš diētas jāiegādājas banāni, kuriem miza ir maigi dzeltena un vietām var spīdēt cauri nelieli zaļi plankumiņi. Svarīgi tas ir tāpēc, ka nenogatavojušos banānos ir mazāk cukura un cietes granulas ir ļoti blīvas, šādu cieti organisms nepieņem, līdz ar to tā vienkārši iziet cauri visam kuņģa- zarnu traktam. Tieši tamdēļ banānu diētas laikā, cilvēkam ilgi saglabājās sāta sajūta, pie tam uzņemot minimālu kaloriju daudzumu.

Foto: vse-diety.com


Četru dienu banānu-biezpiena diēta.

Šī diēta ir sadalīta uz banānu un biezpienu dienām. Četru dienu laikā uz šīs diētas var notievēt līdz pat 3 kilogramiem. Biezpiens kā arī banāni skaitās ļoti sātīgi produkti. Dietas laikā biezpienam pievienojas klāt augļi, bet banāniem  pievienojas klāt maz kaloriju olbaltumvielu produkti.

1. un 3. diena – ir biezpiena diena.
Brokastīs-120 grami biezpiena un greipfrūts.
Pusdienās- 120 grami biezpiena un melones gabals.
Vakariņās-120 grami biezpiena un greipfrūts.

2. un 4. diena ir banānu diena.
Brokastīs-banāns un glāze attaukota piena.
Pusdienās- banāns un vārīta ola.
Vakariņās –200 grami liesas gaļas un 2 banāni.

Foto: drug.org.ru



Trīs dienu banānu-piena diēta 

Šī diēta ir paredzēta 3-4 dienām un skaitās ļoti stingra diēta. Izturēt šādu diētu būs diezgan sarežģīti, ja jūs esat pieraduši bieži un daudz ēst. Pa šo laiku var zaudēt 3 kilogramus no jūsu svara. 
Vienas dienas deva: 3 banāni un 3 glāzes attaukota piena.
Sadaliet šo porciju uz tik reizēm, cik bieži jūs esat pieraduši ēst. Ja jums ir uz pienu alerģija, pienu var aizstāt ar 1 % kefīru. Var uztaisīt piena-banānu kokteili. Pa starpai jūs varat dzert ūdeni un zaļo tēju bez cukura tik, cik vien vēlaties. 
  
Foto: irecommend.ru



Septiņu dienu banānu diēta.

 Šī diēta ir paredzēta 3-7 dienām. Pa šo laiku dienā var zaudēt 1 kilogramu no jūsu svara. 
 Dienā drīkst apēst 1.5 kilogramu banānus. Ēst tos var tad, kad vien vēlaties. Pa starpai jūs varat dzert ūdeni un zaļo tēju bez cukura tik, cik vēlaties. 
Bet tas, ka banānos ir ļoti maz olbaltumvielas un, ja jūs vēlaties šo dietu izturēt 6-7 dienas, tad pa šo laiku jums noteikti vajadzētu apēst 2 olas. Ja diētas laikā pievienosiet klāt sporta aktivitātes, tad diēta būs vēl daudz efektīvāka.

 Labums banānu diētai ir tāds, ka ļoti labi tiek izvadīts zarnu saturs, tamdēļ sāk normalizēties vielmaiņa. Uzlabojās ādas stāvoklis. 

Foto: woman.ru



Svarīgi! 
Iziet no šīs diētas vajadzētu ļoti pakāpeniski un prātīgi. Pēc diētas jums noteikti vajadzētu izvērtēt savus ēšanas paradumus. Vairāk uzturā lietot dārzeņus, augļus, liesu vistas gaļu vai zivi. Uzturam ir jābūt sabalansētam tajā jābūt noteikti piena produktiem, mazāk lietot cukuru un sāli. Izslēdziet no sava uztura treknus ēdienus un saldinātos dzērienus (limonādes, saldās sulas vai tējas un kafijas dzeršanu ar cukuru), jo tieši no šiem produktiem ļoti strauji palielinās svars.  Ja dietas beigās atkal strauji pāriet uz saldiem un trekniem ēdieniem svars tik pat strauji atnāks atpakaļ vai turēsies nemainīgs. Dietas laikā noteikti vajadzētu vismaz 10 minūtes dienā pavingrot, tad rezultāts būs vel efektīvāks.

Nav komentāru: