svētdiena, 2013. gada 8. septembris

Saaukstēšanos un klepu ārstēšana ar PĪLĀDZI


Foto: agfarm.ru
Pīlādzis jau no seniem laikiem tiek izmantots gan medicīniskos, gan kosmētiskos nolūkos. Pateicoties savām ārstnieciskajām īpašībām, pīlādzis plaši tiek izmantots saaukstēšanu slimību ārstēšanai. Šīs ogas tiek lietotas kā vienas no vislabākajiem līdzekļiem, kuri atjauno organismā novājinātu imūnsistēmu. Lietot šīs ogas var dažādos veidos, vārot ievārījumu, kaltējot, taisot uzlējumus un novārījumus, var izspiest un lietot sulu. Pīlādzis ir slavens ar to, ka lieliski noņem iekaisumus, spazmas ir antiseptisks, paaugstina asins sarecēšanu. Vēl pīlādžu ogām piemīt urīna dzenošas, asins apturēšanas, pret sēnīšu, attīrošās īpašības.

Pateicoties komponentiem, kuri ietilpst viņu sastāvā, pīlādzi izmanto-vīrusu slimību, paaugstināta asins spiediena, aknu, asiņošanas, aizcietējumu, hemoroīdu ārstēšanai. Kā arī pīlādzi izmanto karpu un pumpu likvidēšanai. Pīlādžu ogas satur savā sastāvā antibiotiku, kura pie aukstas temperatūras sadalās, tamdēļ pārāk aizrauties ar tiem nevajadzētu.
Pīlādžu ogas satur ļoti daudz vērtīgus vitamīnus. Aizsargfunkcijas organismā pret saaukstēšanos nodrošina vitamīns C. Pīlādžu ogas satur vitamīnu C tik pat lielā daudzumā kā citrons. Vitamīni B, A un E nodrošina ādas un matu veselību. Kā arī pīlādžu ogas satur pietiekamu daudzumu vitamīna P. Dzerot no šīm ogām sulu, jūs uzņemsiet organismam nepieciešamo kāliju, dzelzs, fosforu un magnija dienas normu. Tautā ir ievērots, ka lietojot pīlādžu uzlējumu, tas noņem vēdera sāpes un nostiprina imūno sistēmu.
Pīlādžu ogas jāvāc vēlu rudenī pirms pirmās salnas, tikai tad tās būs vērtīgas jūsu organismam. Jo tikai vēlu rudenī pīlādzis iegūst tik vērtīgus vitamīnus un minerālvielas.

kredits7.lv

Uzmanību!
Cilvēkiem ar kuņģa- zarnu problēmām aizrauties ar pīlādžu lietošanu nevajadzētu, kā arī, ja ir asinsvadu tromboze. Pīlādzis arī var izraisīt alerģisku reakciju.

Pie bronhīta, kakla un iesnu saslimšanām, labs tautas līdzeklis ir inhalācijas. Kā arī skalošanas ar ārstnieciskiem augiem. Ļoti efektīvi  un veselīgi ir ārstnieciskie maisījumi ar pīlādzi, kuri iznīcina baktērijas, attīra gļotādu un aizkavē slimības attīstību organismā.
Foto: flavor.ua

Kakla skalošanai
Sāpoša kakla vai angīnas gadījumā, tiek izmantots efektīvs tautas līdzeklis pamatā, kurā ir pīlādzis. Izšķīdiniet svaigi spiestā pīlādžu sulā vienu šķipsniņu dzeramās sodas un vienu šķipsniņu sāls. Pēc tam sulu uzsildiet līdz 38 grādiem un paskalojiet ar to kaklu. Šo procedūru atkārtojiet ik pēc stundas, sākuma stadijā un katru pusstundu, ja slimība ir paspējusi izplatīties.

Pīlādzis pret saaukstēšanos
Tā kā pīlādzis ir ļoti bagāts ar C vitamīnu, tas palīdz apturēt slimības procesu, jo pīlādzis skaitās spēcīgs, dabīgs antiseptisks līdzeklis. Pīlādžu ievārījums vai no sausiem augļiem pagatavots uzlējums vai novārījums, palīdz ļoti īsā laikā tikt vaļā no slimības. Pīlādžu tēja skaitās lielisks profilaktisks līdzeklis aukstajā laikā, tas ir efektīvs ne tikai saaukstēšanas laikā, bet arī gripas ārstēšanai mājas apstākļos. Ļoti labs līdzeklis pret saaukstēšanos ir pīlādžu un jāņogu maisījums. Lai to pagatavotu, paņemiet 2 ēdamkarotes ar pīlādžu ogām un 1 ēdamkaroti ar jāņogām un klāt pievienojiet dažas jāņogu lapas. Pārlejiet visām ogām pāri vārošu ūdeni un atstājiet ievilkties uz nakti. Tad dzeriet sagatavotu novārījumu visas dienas garumā līdz pilnīgai atveseļošanai.

Foto: malahov-plus.com

Pīlādzis pret klepu
Pīlādžu ogas lieliski palīdz tikt vaļā no klepus. Ja pēc angīnas, gripas vai bronhīta jūs turpina mocīt klepus, tad jums palīdzēs pīlādžu uzlējums.  Lai to pagatavotu, jums vajadzēs 50g kaltētas ogas, pārlejiet tām pāri puslitru vāroša ūdens. Ietiniet dvielī trauku, kurā taisāt uzlējumu un atstājiet uz 8 stundām ievilkties. Šo uzlējumu ir jālieto pa 50g vairākas reizes dienā.
Vel var cīnīties ar klepu, ēdot veselas ogas. Katru otro dienu no rīta tukšā dūšā, jāapēd 1 ēdamkarote ar sasaldētam pīlādžu ogām, pirms tam noskalojot tās ar siltu ūdeni. Šādu ārstēšanu ir ieteicams turpināt viena mēneša garumā.

Pīlādzis pret iesnām
Pie iesnām izmanto speciāli pagatavoto ārstniecisko līdzekli, deguna dobuma skalošanai. Lai to pagatavotu, paņemat svaigu pīlādžu sulu un pievienojiet tai klāt jūras sāli. Uz trešo daļu no pīlādžu sulas jums būs nepieciešams 1 tējkarote ar jūras sāli bez kaudzes. Nedaudz sulu uzsildiet un izšķīdiniet tajā jūras sāli. Tad kārtīgi visu samaisiet un ar straujo ieelpu ievelciet šķīdumu degunā. Pēc tam aizturiet elpu un izturiet pauzi 20-30 sekundes un strauji izelpojiet. Šādu procedūru jūs varat atkārtot 3-4 reizes dienā. Ārstēšanas kursu ievērojiet 3 dienas pēc tam ir vajadzīgs pārtraukums. Cilvēkiem ar ļoti jūtīgo ādu vajadzētu samazināt jūras sāls devu, pievienojot ½ tējkaroti.
 Jūras sāls noņems degunā tūsku, kas būtiski atvieglos elpošanu. Pīlādžu sula noņems kairinājumu un sniegs nomierinošu iedarbību uz deguna gļotādu. Kā arī sniegs antibakteriālo iedarbību.
Foto: pokushay.ru


Pīlādzis pret aizcietējumiem
Cīnīties ar aizcietējumu jums palīdzēs pīlādžu sīrups. Lai to pagatavotu, paņemiet nomazgātas, veselas pīlādžu ogas, kārtojiet tās pudelē kārtās. Vienā kārtā liekat ogas un otrā kārtā pārberiet tās ar cukuru un tā vairākās kārtās. Nobeigumā aptiniet pudeles kaklu ar audumu un ielieciet pudeli siltā vietā uz mēnesi. Pēc mēneša ogas vajadzētu nospiest un nokāst. Izveidotajam sīrupam pievienojiet 25ml spirta vai šņabja uz pus- litru sīrupa. Jālieto šādu sīrupu no rīta tukšā dūšā pa 50ml.

Pīlādzis pret hemoroīdiem
Pīlādžu ogas jau sen ļoti veiksmīgi tiek izmantoti cīņā ar šo slimību. Jums jāpagatavo uzlējumu no kaltētam pīlādžu ogām. Lai to pagatavotu, jums vajadzēs 1 glāze vāroša ūdens un 2 ēdamkarotes ogas. Pusstundu pavāriet uz lēnās uguns, pievienojot nedaudz cukura. Vēl var vienkārši dzert svaigi spiestu pīlādžu sulu. Uzdzert uzlējumam var tikai tīru, aukstu ūdeni. Lietot katru dienu, līdz pilnīgai atveseļošanai. Papildus uz hemoroīdiem jāliek putriņu pagatavotu no svaigām pīlādžu ogām.

Foto: xn----7sbbh5ahb5ct4h.xn--p1ai

Pīlādzis pret pumpām
Ļoti efektīvs līdzeklis cīņā pret pumpām ir pīlādžu sejas maska. Jums vajadzēs salasīt nogatavojušās sarkanas pīlādžu ogas, kārtīgi nomazgāt tās un uztaisīt putriņu. Šo putriņu ir jāuzklāj uz sejas un jāpatur 15 minūtes, bet ne ilgāk. Sejas masku var pārklāt ar marles gabalu, tā jums maska nenotecēs. C vitamīns nostiprina asinsvadus kā arī noņem iekaisumu. Pīlādzis veicina esošo piņņu uzsūkšanos un novērš jauno piņņu rašanos. Kā arī balina un attīra ādu.


Pīlādzis pret kārpām
Lai likvidētu kārpas, jāsavāc nogatavojušās pīlādžu ogas. Nomazgājiet, pārgrieziet vienu ogu uz pusēm un pielieciet pie kārpas, nostipriniet to ar plāksteri. Šādu procedūru ir jāveic katru dienu nedēļas garumā. Lai likvidētu vecās kārpas, tad šo procedūru būs jāveic nedaudz ilgāk. 

Foto:berendeyka.info

Aronijas pret paaugstinātu asinsspiedienu
Pie paaugstināta arteriālā spiedienā(hipertonija) palīdzēs aroniju ogas. Var vienkārši ēst pa dienu svaigas ogas vai sagatavot no tiem uzlējumu. Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešams 1 kg aronijas ogu, kurām pārlejiet pāri 1 glāzi ūdens. Vāriet uz lēnas uguns pusstundu, nepārtraukti maisot. Glabāt sulu vajadzētu tikai ledusskapī un neilgāk kā vienu dienu, bet var salikt šādas proporcijās kompotus uz ziemu. Lietot šādu uzlējumu vajadzētu pusstundu pirms katras ēdienreizes.

 Vēl pavisam nesen mūsu vecmāmiņas ārstēja savus tuviniekus no angīnas, saaukstēšanas, iesnām izmantojot tikai dabas veltis un savas mīļas rokas, neizmantojot tabletes. Šobrīd cilvēki ir aizmirsuši par to, ka cīnīties ar saaukstēšanos var citādāk daudz saudzīgāk un ar ekoloģiski tīriem līdzekļiem. Ārstēšanas tradīcija ar augiem ir tik sena, ka šaubīties par to efektivitāti nav iemesla.
Pīlādzis ir unikāls līdzeklis pret daudzām kaitēm to tikai jāievāc pareizajā laikā un pareizi tos jāsagatavo.
 Esiet veseli!

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.



2 komentāri:

Unknown teica...

Paldies par inform. Manas majas apkartne ir loti daudz piladzi. Lasisu, kaltesu, varisu...edisu.

Amanda teica...

Liels prieks, ka šī informācija jums noderēja! :)