ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Želatīns nagiem - roku nagu kopšana

Foto: blondnotes.ru

Senos laikos, it īpaši 50-60 gados, ļoti populārs nagu nostiprināšanas un kopšanas veids bija-želatīna nagu maskas. Gadiem ejot par želatīna nagu maskām tika piemirsts, jo parādījās skaistumkopšanas saloni. Tā kā šobrīd vairums cilvēku vēlas skaistumkopšanā izmantot dabīgos un naturālos līdzekļus, tad želatīna vanniņas nagiem būs tieši tas, kas ir vajadzīgs. Katra sieviete var atļauties nagu kopšanu mājas apstākļos. Ja jūs vēlaties skaistus un veselīgus nagus, neaizmirstiet par tiem rūpēties. Lai nagi būtu stipri, tiem ir vajadzīgi vitamīni A, B, C, E, D. Visi šie vitamīni pietiekamā daudzumā atrodas augļos un dārzeņos. Bet var arī palietot sintētiskos vitamīnus.



Foto: dokonchikovnogtej.ru
Nagu nostiprināšana ar želatīnu, kura galvenā sastāvdaļa ir olbaltumvielas, tās stiprina, padara nagus mazāk lūstošus, tie pārstāj slāņoties. Želatīna nagu maskas palīdz nagiem atgūt veselīgo izskatu, bagātina tos ar vitamīniem un paātrina nagu augšanu. No želatīna var taisīt maskas nagiem vai lietot to iekšķīgi. Ēdiet pēc iespējas vairāk galertus vai augļu želejas.

Ja atšķaidīto želatīnu sajauc ar ūdeni vai citrona sulu un lieto šādu nagu masku mēnesi, tad nagi būs stipri un veselīgi. Želatīnu var iegādāties jebkurā veikalā, bet tam jābūt bez krāsvielām un sintētiskām piedevām.
Izšķīdinām želatīnu siltā ūdenī un ļaujam tam nedaudz uzbriest. Ja želatīns nav izkusis pilnībā, tad uz ūdens bāzes maisot to pasildām līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Bet neļaujiet tam sākt vārīties, jo tad želatīns zaudēs savas labās īpašības. Tad ļaujam želatīna nagu maskai atdzist.

Sagatavosim nagus maskai:
Sākumā jānomazgā kārtīgi rokas ar ziepēm, tad vajadzētu veikt neapgriežamo manikīru. Uz nagiem uzklājam līdzekli kutikulas noņemšanai un ar apelsīna koka kociņu (ja tāda nav, tad ar parasto kociņu, kurš ir domāts kutikulas noņemšanai) pastumiet kutikulu līdz malai. Pēc tam uzklājiet uz rokām un nagiem mitrinošu krēmu.


Foto: moinogti.com
Nostiprinoša vanniņa nagiem
Lai pagatavotu šādu vanniņu , paņemiet 1 ēdamkaroti želatīna, 1 glāzi vārīta ūdens, bet, lai tas nav karsts. Sajaucam to, ļaujam uzbriest un uz ūdens bāzes uzsildam kamēr želatīns pilnībā izšķīst. Ļaujam nedaudz atdzist. Kad tas ir atdzisis, ņemam jau sagatavotu želatīnu un iemērcam tajā rokas un turam 15-20 minūtes. To var darīt sēžot pie televizora. Dažādībai želatīna vanniņai klāt var piepilināt dažus pilienus citrona vai apelsīna sulas. Nostiprinošu vanniņu nagiem jātaisa 3-4 reizes nedēļā. Želatīna nagu maska paātrinās nagu augšanu un nostiprinās tos. Nagu nostiprināšana ar želatīnu-tas ir labākais līdzeklis nagu atjaunošanā mājās apstākļos.

Foto: vk.com
Nostiprinoša medus-citrona nagu maska
Želatīnu sajaucam ar ūdeni tieši tā kā norādīts iepriekšējā receptē. Tad, kad želatīns ir izkusis, klāt pievienojām uz pusglāzi želatīna masas, 1 tējkaroti medus un 1 tējkaroti citrona sulas. Šajā maskā iemērcam vates diskus un pieliekam tos klāt pie nagiem, un paturam 20 minūtes. Ja taisīt šādu nagu masku visa mēneša garumā, tad jūsu nagi kļūs gludi un spīdīgi.

Želatīna maskas ir lielisks līdzeklis priekš tiem, kuri grib nostiprināt nagus pēc nagu uzaudzēšanas.


Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.









Nav komentāru: