trešdiena, 2013. gada 11. septembris

Pīlādžu sejas maskas

Foto: liveinternet
Pīlādžu ogas ir ļoti vērtīgas mūsu organismam. Tās var izmantot arī kosmētiskos nolūkos, taisot sejas un matu maskas. Šodien parunāsim tieši par sejas maskām un to, kādu labumu var sniegt pīlādzis mūsu ādai. Mājas apstākļos taisītas pīlādžu sejas maskas var pielāgot jebkādam ādas tipam. Pīlādzis palīdzēs attīrīt, mitrināt, barot un kopt jūsu ādu. Pīlādzis lielos daudzumos satur ādai tik ļoti nepieciešamas barības vielas. Pīlādžu sula savelk poras, noņem kairinājumus un visdažādākos iekaisumus, tonizē un piedot ādai tvirtumu. Pīlādzis aizkavē ādas novecošanu. Pīlādzi parasti ievāc no septembra līdz novembrim līdz pirmajām salnām. Tas ir atkarīgs no klimatiskās zonas. Pīlādzi izmanto sasaldētā, svaigā vai kaltētā veidā.



Pīlādžu barojošā sejas maska                                     
Pīlādžu barojošā sejas maska sausai un vīstošai (novecojošai) ādai. Lai pagatavotu šādu masku paņemiet 1 ēdamkaroti nogatavotu pīlādžu ogu, kārtīgi saspiediet tās putriņā. Klāt pievienojiet pus ēdamkaroti biezpiena, pus ēdamkaroti krējuma, 1 tējkaroti medu, 1 olas dzeltenumu un visu kārtīgi samaisiet. Ja maska ir sanākusi pabieza, tad klāt pievienojiet nedaudz augu eļļas.

Pīlādžu sejas maska sausai ādai
Kārtīgi saberziet 1ēdamkaroti pīlādžu ogu, klāt pievienojiet 1 olas dzeltenumu, 1 tējkaroti medu un 1 tējkaroti sviesta. Visu kārtīgi sajauciet un uzklājiet uz tīras sejas ādas uz 20 minūtēm. Masku nomazgājiet ar siltu ūdeni.

Pīlādžu sejas maska taukainai ādai
Kārtīgi saberziet 2 ēdamkarotes nogatavojušās pīlādžogas, klāt pievienojiet 4-5 smalki sakapātus pētersīļu lapas un 1 tējkaroti citronsulas. Visu kārtīgi samaisiet, variet visu sablenderēt, un uzklājiet uz tīras sejas ādas. Paturiet šādu masku 15 minūtēs un noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Foto: sunhome.ru

Pīlādžu sejas maska normālai ādai
Kārtīgi saberziet 1 ēdamkaroti pīlādžogas, klāt pievienojiet 1 nelielu uz smalkās rīves sarīvētu ābolu, visu kārtīgi samaisiet. Var visu sablenderēt. Uzklājiet uz tīras sejas ādas un dekoltē zonas. Paturiet 15 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Atsvaidzinoša pīlādžu sejas maska
Sablenderejiet vai saspiediet 2 ēdamkarotes pīlādžogas, šai putriņai klāt pievienojiet 1 tējkaroti šķidrā medus. Biezā kārtā uzklājiet uz sejas, pārklājiet ar marles audumu un dvieli. Paturiet 15 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni. Pīlādžu-medus maska lieliski atsvaidzinās sejas ādu un izlīdzinās sīkas krunciņas.

Attīroša un barojoša pīlādžu sejas maska (taukainai ādai)
Sauju ar pīlādžogām ietiniet marles audumā, samīciet un izspiediett sulu. Pievienojiet pīlādžu sulai klāt paniņas (1:1), uzklājiet uz sejas ādas vairākos slāņos. Uzklājiet, nedaudz ļaujiet apžūt un uzklājiet atkal un tā vairākas reizes. Paturiet 20 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni. Šī maska baro, lieliski attīra taukaino ādu.

Foto: kraso1000.ru

Mitrinoša pīlādžu sejas maska(normālai ādai)
3 ēdamkarotes pīlādžogu sulas sajauciet ar 1 tējkaroti pavisam nedaudz uzsildītu medu, atšķaidīt ar 2 ēdamkarotēm silta piena vai dabīga jogurta (bez piedevām). Iemērciet marles audumu izveidotajā šķīdumā un šo marli uzklājiet uz sejas. Paturiet 20 minūtes, uzklājot sejai pa virsu dvieli. Noskalojiet masku ar siltu ūdeni un uzklājiet barojošo sejas krēmu.

Pret krunciņu pīlādžu sejas maska (nobriedušai ādai)
 Paņemiet 2 ēdamkarotes izkaltētas pīlādžogas, pārlejat pāri 3 ēdamkarotes vāroša ūdens, ļaujiet ievilkties. Kad ogas būs ievilkušās, nolejiet ūdeni, ogas saspiediet un sajauciet ar 1 tējkaroti medus, klāt pievienojiet sakultu biezās putās olu baltumu. Visu kārtīgi samaisiet un biezā kārtā uzklājiet uz sejas un kakla ādas. Ja maska sanāca pārāk šķidra, tad izmantojiet marles audumu, lai maska nenotecētu. Paturiet 20 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: