ceturtdiena, 2013. gada 22. augusts

Matu maska ar želatīnu( matu laminēšana mājas apstākļos)!

Foto: yajenshina.ru

Ja jums ļoti lēni aug mati un jūs vēlaties, lai tie augtu daudz ātrāk, lai sāktu   skaisti spīdēt, tad šī matu maska būs domāta tieši jums.

Želatīna matu maska skaitās barojoša, jo satur ļoti daudz proteīnus, kuri ir ļoti vajadzīgi matu un nagu atjaunošanai. Šāda tipa matu maska neskaitās ārstnieciska, tā neizārstēs, piemēram, matu krišanas problēmu.

Želatīnu jāņem parasto bez krāsvielām. Ar želatīna matu masku nevajadzētu aizrauties, jo pastāv ļoti daudz želatīna veidi, un vairāki no tiem var sausināt matus. Kā arī pēc želatīna matu maskas, kādu laiciņu nevajadzētu lietot matu fēnu un karsējošus līdzekļus, lai mati paspēj atpūsties un nedaudz atjaunoties.

Lai pagatavotu šāda tipa matu masku, jums būs vajadzīgs:


  •  1ēdamkarote želatīna
  •  3ēdamkarotes karsta ūdens( bet ne vārošu)
  •  1tējkarote matu balzāma vai matu maskas, kuru jūs šobrīd lietojat


Želatīnu sajauciet ar karstu ūdeni, bet ne vārošu, kārtīgi samaisiet, lai nav kunkulīši, ļaujiet nedaudz pastāvēt, kādas 20 minūtēs. Kad želatīns uzbriedīs, sajauciet to ar matu balzāmu. Pa to laiku kamēr želatīns briest, izmazgājiet galvu ar šampūnu, uzklājiet matu balzāmu, kārtīgi izskalojiet un ar dvieli nosusiniet matus, lai tie ir pavisam nedaudz mitri. Tad uzklājiet želatīna masu uz tīriem, nedaudz mitriem matiem, atkāpjoties kādus 1-2 cm no matu saknēm un kārtīgi ierīvējiet matu masku visu matu garumā. Masku neklājiet uz galvas ādas vai matu saknēm, tad aptiniet galvu ar polietilēna maisiņu vai uzvelciet dušas cepurīti. Papildus galvu aptiniet ar dvieli un pasildiet ar fēnu 10-15 minūtes. Tad vēl vajadzētu paturēt matu masku matos apmēram 45 minūtes. Pēc tam kārtīgi izskalojiet galvu ar siltu ūdeni, nedaudz paturiet matus zem silta ūdens strūklas, ja arī ir palicis kāds želatīna kamoliņš, tad tas izkusīs un izskalosies. Garākus matus skalot vajadzētu nedaudz ilgāk, kamēr želatīns kārtīgi izskalojas. Pēc šādas matu maskas mati kļūst spīdīgāki un matu gali izskatīsies daudz veselīgāki. Želatīna laminēšanu mājas apstākļos jūs varat taisīt vienu reizi nedēļā un divu mēnešu garumā. Rezultātu jūs pamanīsiet jau pēc pirmās lietošanas reizes, un ar katru reizi laminēšanas efekts uzlabosies. 


Matu laminēšana mājas apstākļos ar želatīnu

Foto: self-confidence.ru 

Ja pēc šīs matu maskas jūsu mati tomēr ir kļuvuši cietāki un sausāki, tad jūsu matu tipam šī matu maska neder vai želatīns ir trāpījies nekvalitatīvs. Ja tas tomēr notika, nesatraucaties, nākošajā dienā izmazgājiet matus atkal kārtīgi ar šampūnu , ieliekat matu balzāmu, paturat apmēram 3 minūtes un kārtīgi izskalojiet ar siltu ūdeni. Nobeigumā matus izskalojiet ar vēsu ūdeni, var izskalot ar kumelīšu tējas novārījumu. Matiem vajadzētu kļūt daudz mīkstākiem un spīdīgākiem.

Šī ir viss vienkāršākā recepte matu laminēšanas mājās apstākļos, bet jūs varat izmeiģināt arī matu maskas ar želatīnu ar laminēšanas efektu. Piemeklējiet sev piemērotāko matu masku, vadoties pēc jūsu matu tipa, matu krāsas un tā, cik ļoti jūsu mati ir bojāti. Taisot matu masku, tai jābūt krējuma vai šķidrā medus konsistencē. Masku neklājiet uz matu saknēm vai galvas ādas, lai neizraisītu niezi vai alerģiskas reākcijas un lai maska vieglāk noskalotos nost. Atkāpjaties vismāz 2 cm no galvas ādas.  Matu masku lietošanas princips ir visām vienāds kā norādīts pirmajā receptē, mainās tikai masku sastavdaļas. Zemāk mēs izskatīsim dažas receptes matu laminēšanas mājās apstākļos vairākiem matu tipiem. Jums tikai atliks piemeklēt sev vispiemērotāko.

Želatīna matu maska ar pienu
Sajaucam 1 ēdamkaroti želatīna un 3 ēdamkarotes piena (proporcijās 1:3). Uz ūdens bāzes sildam, kamēr želatīns pilnībā izskūst, bet sekojiet, lai tas neuzvārās, jo tad želatīns pazaudēs visas savas labās īpašības. Kad želatīns atdzisīs, uzklājam uz tīriem, mitriem matiem.

Želatīna matu maska sausiem matiem
Sajaucam 1 ēdamkaroti želatīna un 3 ēdamkarotes ūdens. Pēc tam pievienojām 1 tējkaroti ābolu etiķa un pāris pilienus lavandas eteriskās eļļas. Uz ūdens bāzes visu kārtīgi izšķīdinam, atdzesējam un lietojam kā norādīts pašā pirmajā receptē.

Želatīna matu maska taukainiem matiem
Sajaucam 1 olas dzeltenumu, 4 ēdamkarotes citronu sulas, 1 ēdamkaroti želatīna un 1 ēdamkaroti šampūna. Visu kārtīgi sajaucam un liekam uz ūdens bāzes, sildam līdz želatīns izkusīs, atdzesējam un lietojam kā norādīts pirmajā receptē.

Želatīna-olu matu maska visu matu tipiem
Sajaucam 1ēdamkaroti želatīna un 3 ēdamkarotes ūdens. Piejaucam klāt 1 olas dzeltenumu un liekam uz ūdens bāzes, sildam kamēr želatīns izkusīs, atdzesējam. Lietojam kā norādīts pirmajā receptē.

Želatīna matu maska matu kuplumam
Sajaucam 1 tējkaroti želatīna, 1 tējkaroti bezkrāsaino hennu, 1 tējkaroti sinepes, 2 ēdamkarotes ūdens un 1 olu dzeltenumu. Kārtīgi visu sajaucam un sildam uz ūdens bāzes kamēr želatīns izkusīs, atdzesējam. Lietojam kā norādīts pirmajā receptē.

Želatīna matu maska ar sulu
Blondīnes var masai klāt pievienot citrona sulu, bet brunetes burkānu sulu. Sajaucam 1 ēdamkaroti želatīna un 3 ēdamkarotes sulas. Sulu mēs pievienojam ūdens vietā. Sildam uz ūdens bāzes kamēr želatīns izkusīs, atdzesejam un lietojam kā norādīts pirmajā receptē.

Želatīna un dadžu eļļas matu maska
Sajaucam 1 ēdamkaroti želatīna un 3 ēdamkarotes silta ūdens. Klāt pievienojam 1 tējkaroti dadžu ēļļas. Visu sildam uz ūdens bāzes, kamēr želatīns izskusīs. Atdzesējam un lietojam kā norādīts pirmajā receptē.

Želatīna matu maska ar mandeļu eļļu
Sajaucam 1 ēdamkaroti želatīna, 3 ēdamkoretes silta ūdens. Ja jums ir sausi mati, tad pie šīs masas pievienojam -1,5 tējkarotes mandeļu eļļas (var nopirkt aptiekā vai Drogas veikalos), normāliem matiem -1 tējkaroti mandeļu eļļas, taukainiem matiem- 0,5 tējkarotes mandeļu eļļas. Visu sildam uz ūdens bāzes kamēr želatīns izkusīs, atdzesējam un lietojām kā norādīts pirmajā receptē.

 IETEIKUMI

  • Centieties matu maskas neklāt virsū uz galvas ādas un uz matu saknēm. Lai neparādās nieze vai kāda alerģīska reākcija.
  • Centieties, lai želatīns pilnībā izkūst, neklājiet želatīnu, ja tas ir vēl ar kamoliņiem. Tādu želatīnu būs grūti izskalot no matiem ārā un pēc tam grūti būs matus izķēmmēt.
  • Kad sildīsiet želatīnu uz ūdens bāzes, sekojiet līdzi, lai želatīns neuzvāras, jo tas zaudēs savas labās īpašības, ja tomēr tas notika tad labāk sataisiet matu masku no jauna. 

Daudzi cilvēki želatīnu lieto vēl papildus iekšķīgi, lai mati un nagi ātrāk augtu. Pēc atsauksmēm spriežot, ļoti labi nostiprina matus un nagus.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.




5 komentāri:

Anonīms teica...

Es pamēģināju vienu reizi matu laminēšanu ar želatīnu, esmu apmierināta, man patika, mati spītīgi un gludi!

Anonīms teica...

Es arī izmēģināju matu laminēšanu ar želatīnu.Jā-patiešām mati pēc maskas paliek m;iksti.Bet man ir viens bet-kad no matiem izskalo želatīnu un viņi sāk žūt ,tad vīņi paliek sausi.Bet kad viņus sāku žāvēt ar fēnu,tad viņi paliek no karstuma ļoti padevīgi.Šī viena porcija ko iesaka 1.ed.karote želatīna un 3.ed.karotes ūdens + maska -man pietiek kādām 3 mazgāšanas reizēm.Un tad var just ,ka no matiem izskalojās želatīns un mati atkal kļūst sausāki.Bet man ļoti patīk,un es ik pa reizei šo masku atkārtoju.Arī Jums iesaku:)

Anonīms teica...

Es arī pameiģināju želatīna matu masku ar mandeļu eļļu.Pirmo reizi taisīju mati palika daudz gludāki un vieglāk ķemmējami, bet efekts vel nebija tāds kāds bija jau pēc otras un trešās reizes. Mati ķļuva gludi, spīdīgi un viegli ķemmējami.Želatīna matu masku lieku vienu reizi nedēļā. Esmu sajūsmā, man ļoti patīk šī maska.Es arī iesaku izmeiģināt! Tikai piemeklējiet masku kura derēs tieši jūsu matu tipam.

Anonīms teica...

man nepatika

Anonīms teica...

Ideāli mati pēc želatīna maskas. Ļoti mīksti un spīdīgi. Es liku arī uz galvas ādas un nekāda alerģiska reakcija neparādījās.