pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Matu spīdumam

Foto: anzhinastyle
Lai mati būtu spīdīgi, par tiem intensīvi ir jārūpējas. Mati atspoguļo jūsu veselības un dvēselisko stāvokli. Lai tie spīdētu, ir jāievēro dažus ieteikumus.


·       Pastiprināta matu kopšana 2 reizes nedēļā, matu masku lietošana, galvas ādas masāža. Tas nodrošinās jūsu matus ar veselīgam folikulam, lai mati spīdētu tiem jābūt veselīgiem.


·       Papildus matu kopšanai, ieteicams būtu palietot iekšķīgis vitamīnus A un E, kā arī dzelzi. Jo dzelzis ir ļoti svarīgs, lai mati un āda izskatītos veselīgi. Lietojiet uzturā ēdienus, kuri ir bagāti ar dzelzi , jo, ja jūsu uzturā ir nepietiekams dzelzs daudzums, tad mati būs vāji un nespodri. Izvēlaties matu šampūnus un balzāmus tādus, kuri satur vitamīnu E, tie ir ļoti veselīgi. Līdzekļi ar vitamīnu E nodrošinās jūsu matus ar spīdumu.

·       Cenšaties pēc iespējas mazāk lietot matu veidošanai paredzētus līdzekļus, tie sausina un novājina matus, kā arī matu veidošanas līdzekļus, bieži grūti nomazgāt , jo tie iesūcās matos. Tie pārklāj matus un galvas ādu ar neredzamu plēvīti, kura neļauj galvas ādai elpot un matiem spīdēt. Lietojiet matu veidošanas līdzekļus tad, kad tas ir ļoti nepieciešams un pēc iespējas ātrāk nomazgājiet nost.

·       Mazgājot matus tie kļūst trausli, tos nevajadzētu berzt, ka veļu, mazgājiet saudzīgi, neberžot. Mazgājiet ar siltu ūdeni, nevis karstu, jo karsts ūdens ļoti attauko matus, kas noved pie matu sausuma un trausluma. Ar pirkstu galiem, masējošām kustībā, pamasējiet galvas ādu (bet bez nagiem, lai netraumētu matu saknītes). Noteikti lietojiet matu balzāmu ,pēc matu mazgāšanas.  Pēc mazgāšanas ar šampūnu un balzāma lietošanu, matus vajadzētu noskalot ar aukstu ūdeni. Matiem ļoti patīk auksts ūdens, tas aiztaisīs matu zvīņiņas, kuras mazgāšanas rezultātā atvērās vaļā, mati kļūs gludi, viegli ķemmēsies un spīdēs. Neķemmejiet slapjus matus, tie istiepjās un kļūst trausli un lūstoši. Ja mati ir gari, nerīvējiet viņus ar dvieli, jo slapji tie, tā jau ir ļoti smagi un vel rīvējot, tas noved pie matu izkrišanas. Apsusiniet nedaudz tos ar dvieli un uztaisiet no dvieļa uz galvas čurbānu, tā dvielis pats iesūks lieko šķidrumu no matiem.

Foto: lovimom

 ·   Palutiniet savus matus ar siltām eļļām. Lielveikalos un veikalos "Drogas" var iegādāties daudz un dažādas matu eļļas- rīcineļļa, argana eļļa, lineļļa, dadžu eļļa, mandeļu eļļa, olīveļļa, riekstu eļļa, saulespuķu eļļa utt. Matu eļļas satur daudz matiem vajadzīgus vitamīnus un minerālvielas. Tās var lietot pa vienai, kā arī sajauktas vairākas eļļas kopā, labākam rezultātam. Siltas eļļas uzlabos matu struktūru un to izskatu. Ļoti lieliski piedod matiem spīdumu mandeļu eļļa. Uzklājiet mandeļu eļļu uz matiem un atstājiet to uz nakti, tas nodrošinās matiem spēku,   veselīgu izskatu un piedos nevainojamu spīdumu. Lai spilvens nebūtu taukains , pirms gulētiešanas pārklājiet tam pāri dvieli. No rīta nomazgājiet matus kā parasti. Visas eļļas var uz galvas turēt ap 30 minūtēm un ja nav jāsteidzās, tad pat līdz divām stundām un tad mazgāt galvu kā parasti. Ja mati ir ļoti novājināti tad ieteicāms eļļu atstāt matos uz nakti un mazgāt galvu no rīta. Eļļas jāliek sausos nemazgātos matos.

·       Lietojiet matu kopšanā citrona sulu, tā padarīs jūsu matus zīdainus un spīdīgus. Kā to lietot? Citrona sulu var ierīvēt matos un atstāt uz 15 minūtēm, pēc tam noskalot ar remdenu ūdeni vai skalojamam ūdenim klāt pievienot citrona sulu un tajā ūdenī izskalot matus.

·       Nežāvējiet matus ar fēnu, jo tas ļoti sausina matus, padara matus trauslus un nespodrus, ļaujiet tiem izžūt dabiskā ceļā vai izmantojiet aukstā gaisa plūsmu.

·       Dzeriet daudz šķidruma, lai saglabātu matus ideālā stāvoklī. Pa dienu būtu ieteicams izdzert ap 1,5 litrus ūdens. Neļaujiet matiem un ādai izžūt.

·       Noteikti taisiet un lietojiet matu maskas, vismaz vienu reizi nedēļā. Matiem nepārtraukti ir jāuzņem vitamīnus , lai izskatītos labi. Maskas ir lielisks veids kā panāktu ,lai mati izskatītos brīnišķīgi un veselīgi spīdētu.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: