trešdiena, 2013. gada 7. augusts

Tomātu diēta

Foto: ros.lv
Vasara ir ideāls laiks, lai samazinātu svaru un iegūtu skaistu figūru, izmantojot dabas veltes. Viens no tiem ir nogatavojies tomāts, kurš lieliski der tam, lai kļūtu par diētas produktu. Tomātu diēta neprasa no mums lielus upurus ne morālus, ne materiālos, kā arī lietošanas laikā uzlabos jūsu veselības stāvokli.
 Daudziem cilvēkiem ļoti garšo šie nogatavojušies, sulīgie dārzeņi. Tie ir lieliski gan zupās, sautējumos, salātos, sulās, kā arī viens pats tas ir ļoti garšīgs. Tomātu diēta ir ļoti efektīva jebkurā gadalaikā. Kādas ir tomātu diētas priekšrocības?
Nogatavojušies tomāti satur daudz vitamīnu C, minerālvielas un pektīnus: kalciju, magniju, jodu, silīciju, kālijs, fosforu, sēru. Kā arī tomāts satur B grupas vitamīnus, K un PP vitamīnu, nikotīnskābi un folijskābi, olbaltumus, celulozi un cieti.
Tomāti un tomātu sula ir ļoti vērtīga cilvēkiem kam ir mazasinība, sirds un asinsvadu slimības. Tie spēj attīrīt asinsvadus no aizsprostojumiem un šķīdināt asini. Uzlabo sirdsdarbību. Tie ir lieliski pie spēka izsīkuma un, ja ir pasliktinājusies atmiņa. Kā arī tos var lietot, ja ir aizcietējumi. Tomātu sula izvada no organisma toksīnus, brīvos radikāļus, ar to uzlabojot vispārējo veselības stāvokli un samazina risku saslimt ar smagām slimībām. Ja regulāri uzturā lieto tomātus, tas kalpo kā profilakse pret dažam onkoloģiskām slimībām. Savā sastāvā tomāts satur vielu, kura pasargā mūsu ādu no kaitīgā ultravioletā starojuma. Kā arī lielisks cīņā ar lieko svaru.
Tomātus nav obligāti ēst tikai svaigā veidā, tos var cept, sautēt ar citiem dārzeņiem, var ēst svaigus, kā arī salātos, var dzert tomātu sulu. Ja jūs vēlaties piesātināt organismu ar vitamīniem,  tad tomātus jāēd svaigā veidā, bet, ja vēlaties iegūt ārstniecisku efektu, tad tos ir jāēd novārīta vai sautētā veidā.

Uzmanību!!!
Izmantot tomātu diētu var cilvēki, kuri ir pārliecināti par savu veselības stāvokli! Ja ir problēmas ar kuņģa-zarnu traktu, gastrīts vai čūla, tad no sākuma noteikti vajadzētu pakonsultēties ar savu ģimenes ārstu!


Ir vairāki tomātu diētas veidi un varianti. Izskatīsim dažus no tiem, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko.

Tomātu Express- diēta
Express diēta un atslodzes diēta ir vislētākās un vispieejamākās tomātu diētas no visām pārejām tomātu diētām. Jums būs nepieciešams 1,5 kilogrami tomātu un nekas vairāk. Šos 1,5 kg tomātus jums ir jāapēd dienas gaitā, sadalot tos četrās daļās. Izmantojot Express-diētu, pa dienu jūs zaudēsiet 1kg jūsu svara. Tamdēļ lietot to var ne vairāk par 2 dienam. Visdrosmīgākie var izvilkt līdz 3 dienām, bet nekādā gadījuma vairāk. Pa starpai var dzert ūdeni vai negāzēto minerālūdeni.

Foto: bonappetit

Atslodzes tomātu diēta uz 2 dienām
Šīs diētas galvenā sastāvdaļa būs –svaigie tomāti. Tas ir viens no ātri iedarbīgas dietas variantiem, kad pa 1-2 dienām var zaudēt 2kg no jūsu svara un redzami samazināt jūsu vēderiņu. Piemēram, jūs uzaicināja uz kādu pasākumu un vēlaties izskatīties brīnišķīgi, bet iepriekš nopirkta kleita ir kļuvusi nedaudz iespīlēta, sāka apvilkt jūsu vēderu un gurnus. Tad steidzami vajadzētu tikt vaļā no pāris kilogramiem, te jums palīdzēs šīs diētas variants.
Šo divu dienu laikā jums vajadzēs ēst tikai un vienīgi tomātus un dzert tikai ūdeni. Tomātus var ēst neierobežotā daudzumā. Pa starpai var dzert tikai un vienīgi tīru ūdeni. Stingri ir aizliegts sēdēt uz šīs diētas vairāk par 2 dienām, jo tas var negatīvi atspoguļoties uz jūsu organismu. Izejot no šīs diētas, pakāpeniski vajadzētu sākt lietot mazās devās- 1% biezpienu, pienu, kefīru, rīsus, vārītas vistas un zivs filejas.

Diētiskas zupas recepte: Protams, ēst divas dienas vienus tomātus ir garlaicīgi, jūs varat pa starpai ieviest dažādību. Piemēram, varat pagatavot tomātu zupu. Lai to pagatavotu jums vajadzēs sagriezt tomātus plānās šķēlītēs, pievienot klāt zaļumus un nedaudz piespiest klāt ķiploku. Visas sastāvdaļas tiek pārlietas ar ūdeni un tiek pavārītas 5 minūtes. Šāda zupa sanāk diezgan garšīga. Šīs zupas labums ir tāds ,ka tā attīra zarnas un uzlabo kuņģa-zarnu trakta darbību.
Foto: viss.lv

Vēl viens variants - diētiskā tomātu zupa: 2 litri tomātu sulas, jo biezāka jo labāk, 200 g svaigu (smalki sagrieztu) kāpostu, 1 buntīte ar dillēm, 6 maziņas sīpolu galviņas vai 1 liels sīpols, 1 buntīte ar zaļiem lociņiem, maza citrona daiviņa.
Varošā ūdenī pievienot visus smalki sakapātus dārzeņus un vārīt kamēr ir gatavs. Zupas šķīvi izspiest citrona daiviņu.


Saudzīgā tomātu diēta
Šī diēta ir daudz saudzīgāka un sātīgāka par iepriekšējo diētu, bet nav tik efektīva. Pa 2 nedēļām uz šīs diētas var zaudēt tikai 5 kg sava svara. Lēnāk, bet viss, kas nāk lēnāk saglabājās uz ilgāku periodu. Šo diētu ieteicams ievērot 2 nedēļas.

Vienas dienas ēdienkarte:
Brokastis: 2 sviestmaizes no rudzu maizes un maz kaloriju biezpiena, nedaudz sev tīkamākus augļus, viena glāze tomātu sulas.
Pusdienas: Viena neliela porcija no vārītas zivs un rīsiem, dārzeņu salāti( pēc izvēles-kāposti, burkāni, gurķi, paprika, sastāvdaļas var mainīt pēc garšas) sajaukti ar 1 tējk. olīveļļas, tomātu sula vai tomāts.
Vakariņas: Tomāts, neliela porcija ar rīsiem, nedaudz vārītas liesas gaļas, dārzeņu vai augļu salāti. Pa starpai starp ēdienreizēm var dzert tomātu sulu vai ēst tomātus. Visu ēst bez sāls, ja bez tā nevarat iztikt, tad sāli varat aizvietot ar citrona sulu.  
Foto: 1kuhnia

Tomātu- gurķu diēta 5 dienām
Šai tomātu diētai klāt pievienojās gurķi. Šī diēta ir paredzēta 5 dienām un dot labus rezultātus svara samazināšanā.

Vienas dienas ēdienkarte:
-Viens kilograms gurķu
-Puskilograms tomātu
-100 g biezpiena
- 2 l negāzēta, tīra ūdens
Visus šos ingredientus var lieliski savienot salātos. Lai pagatavotu salātus, tos var sajaukt ar maz kaloriju krējumu vai 1 tējk. olīveļļas. Visas dienas sastāvdaļas tiek sadalītas 5 daļās un tiek apēsts dienas gaitā. Galvenais neēst vairāk par norādīto dienas devu un tad šīs diētas rezultāti varēs jūs iepriecināt.


Tomātu diēta 3 dienām
Pa trim dienām jūs zaudēsiet 2-3kg no jūsu svara. Galvenais šajā diētā - katrā ēdienreizē apēst pa 1-2 tomātiem.

 Vienas dienas ēdienkarte:
7.00-   1 tomāts, 2 vārītus olu baltumus;
10.00- 1 tomāts, 2 nelieli siera gabaliņi;
13.00- neliels vārītas vistas filejas gabaliņš, salāti no 2 nelieliem  tomātiem sajaukti ar kefīru vai olīveļļu;
16.00- 1 tomāts, 2 nelieli siera gabaliņi;
19.00- salāti no tomātiem, dillēm, sāls un pipariem, 1-2 ēdamkarotes 1% biezpiena.


Tomātu sulas diēta
Foto: kachestvo
Šī diēta ir paredzēta divām nedēļām. Pa to laiku var zaudēt 5kg no jūsu svara. Diētas laikā jūsu svars samazināsies pakāpeniski un bada sajūta jūs pārāk netraucēs.
Katrā ēdienreizē vajadzētu izdzert vienu glāzi tomātu sulas. Jūsu dienas ēdienkartei vajadzētu sastāvēt no- vārītas liesas gaļas, vārītas vistas filejas, vārīta netreknas zivs, dārzeņu zupas bez gaļas buljona, putras bez sviesta un sāls, dažādi salāti ar nelielu dadzumu olīveļļas, rīsi, maz kaloriju siers, 1% biezpiens, kā arī augļi, kuri kopā ar tomātu sulu paātrinās toksīna izvadīšanu no organisma. Jūs paši varat izvēlēties ko katru dienu lietot - vai tā būs vistas diena, vai zivs diena utt. Galvenais, lai jūsu porcija būtu maza, apmēram plaukstas lieluma. Ēst var bieži, bet pa druskai līdz 18.00, pēc tam, ja bada sajūta neatkāpjas, tad varat lēnām ar mazām mutītēm izdzert vienu glāzi tomātu sulas vai apēst vienu nelielu tomātu. Diētas laikā aizliegts ēst treknus, ceptus un saldus ēdienus, kā nevajadzētu dzert limonādes, jo tās satur ļoti daudz cukura un saldinātājus, kas ļoti ātri palielina svaru. Ja dzerat kafiju vai tēju, tad bez cukura.

Kā jau visas citas diētas arī tomātu diēta dos gaidāmo svara zaudēšanas rezultātu, ja jūs kaut nedaudz savu laiku ziedosiet sporta aktivitātēm. Vairāk pastaigājaties svaigā gaisā, kaut neliela pastaiga pa parku būs lielisks sākums svara samazināšanai.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: