piektdiena, 2013. gada 9. augusts

Matu maskas sausiem matiem

Foto: aboutlook
Sausiem novājinātiem un trausliem matiem ir vajadzīga īpaša kopšana. Šāda tipa mati ir ļoti trausli, spuraini, grūti ķemmējami, blāvi ar lūstošiem matu galiem. Mēs piedāvājam mūsu lasītajiem vairāk uzzināt un izmantot dabīgas, pašdarinātas matu maskas. Kuras ir bez krāsvielām, parabēniem, sintētiskām smaržvielām, bez silikoniem, bez ķīmiskiem elementiem. Pašdarinātas matu maskas nav grūti pagatavot, tādas maskas ir ļoti efektīvas un dabīgas. Lai sausi, novājināti mati kļūtu gludāki, veselīgāki un vieglāk ķemmējami, jums to nodrošinās speciāli sausiem matiem paredzētas matu maskas. Tas uzlabos matu izskatu, piesātinās tos, nodrošinās matus ar tiem nepieciešamajām barības vielām, kā ari tos aizsargās.
Izskatīsim dažas sausiem matiem paredzētas matu maskas. Izvēlaties sev tīkamāku.

Kefīra matu maska sausiem matiem(mitrinoša)
Nedaudz uzsildiet kefīru vai paniņas tā, lai kefīrs nesajiet kunkuļos, uzklājiet to uz sausiem matiem un apļveida kustībām kārtīgi ierīvējiet to matu saknēs. Tad izlīdziniet kefīru visu matu garumā. Aptiniet galvu ar celofāna plēvi un dvieli. Pēc 30 minūtēm kārtīgi izskalojiet galvu ar siltu ūdeni. Ar šīs maskas palīdzību ļoti labi tiek atjaunota sauso-trauslo matu struktūra. Kā arī šī maska lieliski mitrina matus ,piedod matiem spīdumu un kuplumu.


Alus matu maska sausiem matiem (paātrina augšanu)
Paņemat 1 glāzi alus, tam klāt pievienojiet 1 tējkaroti olīveļļas, olīveļļas vietā var izmantot mandeļu eļļu. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sausiem matiem un pēc 20 minūtēm varat galvu izmazgāt kā parasti. Ar šīs maskas palīdzību var izārstēt sausus- trauslus matus kā arī izlīdzināt to struktūru. Alus satur vērtīgu B grupas vitamīnu, tas atjauno matu struktūru kā arī paātrina to augšanu.

Matu maska sausiem matiem
Lai pagatavotu šo masku, jums būs nepieciešams 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 olu dzeltenums un 1 ēdamkarote medus. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet sausiem matiem, paturiet 20 minūtes un mazgājiet ārā. Šī ir ļoti efektīva un iecienīta matu maska.

Foto: evany-hobby-home

Olīveļļa sausiem matiem
Nedaudz uzsildiet uz ūdens bāzes olīveļļu un kārtīgi ierīvējiet to sausus matu saknēs kā arī vienmērīgi izlīdziniet tos visu matu garumā. Aptiniet galvu ar celofāna plēvi vai uzvelciet maisiņu. Pēc 1-2 stundām nomazgājiet eļļu nost. Olīveļļa matus baro, izlīdzina un paātrina matu augšanu.

Smiltsērkšķu eļļa sausiem matiem
Sajauciet 2 ēdamkarotes augu eļļas, kopā ar 1 ēdamkaroti smiltsērkšķu eļļu. Sanākušo eļļu, ierīvējiet sausās matu saknēs, uzvelciet celofāna maisiņu vai dušas cepurīti un pēc 1 stundas nomazgājiet eļļu ar šampūnu nost. Labākam rezultātam šo masku vajadzētu palietot 10 reizes pa 2 reizēm nedēļā.

Medus matu maska sausiem matiem
Lai pagatavotu šāda tipa masku, jums būs nepieciešams 1 ēdamkarote dadžu eļļas(var nopirkt lielveikalos, aptiekās un „Drogas” veikalos) 1ēdamkarote alvejas sulas, 1 tējkarote medus un visu kārtīgi samaisiet. Sanākušo masu kārtīgi ierīvējiet sausās matu saknēs. Turiet masku vienu stundu un tad mazgājiet galvu kā parasti.


Matu maska ļoti sausiem matiem
Lai pagatavotu šādu masku, jums būs nepieciešams -1 olas dzeltenums, 1 tējkarote medus, 1 ēdamkarote majonēzes un 2 saspiesti ķiploku daiviņas. Visus ingredientus samaisiet un kārtīgi ierīvējiet sausu matu saknēs un vienmērīgi izlīdziniet visu matu garumā. Apsedziet galvu ar siltu dvieli. Paturiet masku 30-40 minūtēs un tad mazgājiet nost. Šādu masku var lietot 1-2 reizes nedēļā.

Foto:polzavred

Piena un medus matu maska sausiem matiem
Lai pagatavotu šādu masku, jums būs nepieciešams 100 ml silta piena un 1-2 ēdamkarotēm medus. Ja medus ir ļoti biezs, tad nedaudz uz ūdens bāzes pakausējiet to. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sausiem matiem. Paturiet matos 1 stundu un tad nomazgājiet galvu ar šampūnu kā parasti. Pēc šīs maskas mati kļūst viegli, mīksti un spīdoši.

Medus un olīveļļas matu maska sausiem matiem.
Lai pagatavotu šādu masku, jums būs nepieciešams 4 ēdamkarotes medus un 6 ēdamkarotes olīveļļas. Visu kārtīgi sajauciet kopā un uzklājiet uz sausiem matiem. Paturiet matu masku no 15 līdz 30 minūtēm, uzvelkot uz galvas polietilēna maisiņu. Pēc tam matus mazgājiet kā parasti.

Majonēzes matu maska sausiem matiem.
Majonēze atjauno dabīgo mitrumu matos. Paņemiet pēc sastāva vistreknāko majonēzi, nelielam majonēzes daudzumam, varat piepilināt dažus pilienus sev tīkamas ēteriskas eļļas, lai mati pēc procedūras skaisti smaržotu. Masējošām, apļveida kustībām, iemasējiet majonēzi matu saknītēs, kā arī vienmērīgi izlīdziniet tos, visu matu garumā. Atstājiet matu masku uz 15-20 minūtēm. Pēc tam mazgājiet galvu ar šampūnu kā parasti.

Alvejas un konjaka matu maska sausiem matiem
Lai pagatavotu šādu masku, jums būs nepieciešams vienādās proporcijās- alvejas sula, konjaks, medus un 1 olas dzeltenums. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet mitros matos, visu matu garumā. Uzvelciet galvā celofāna maisiņu vai dušas cepurīti un aptiniet galvu ar dvieli. Turēt šo masku vajadzētu 1 stundu un tad mazgājiet galvu ar šampūnu kā parasti.

Foto: ladysview
Matu maska ļoti sausiem un trausliem matiem
Lai pagatavotu šo masku, jums būs nepieciešams- 3 glāzes karsta ūdens, 1-2 olu dzeltenumi un 200g rudzu maizes. Sadrupinātai rudzu maizei pārlejiet pāri karsto ūdeni un atstājiet uz 6 stundām ievilkties. Pēc tam tai masai klāt pievienojiet olu dzeltenumus un kārtīgi visu samaisiet. Visu ierīvējiet galvas ādā. Uzvelciet celofāna maisiņu vai dušas cepurīti un aptiniet galvu ar siltu dvieli. Pēc 40 minūtēm izskalojiet matus ar siltu ūdeni.

Krējuma matu maska sausiem matiem
Lai pagatavotu šādu masku, jums būs nepieciešams 1 ēdamkarote vistreknākā krējuma, 1 tējkarote medus un 2 tējkarotes dadžu eļļas, visu kārtīgi samaisiet. Tad tai masai klāt pievienojiet zilo mālu, to jāpieber tik daudz, lai maska sanāktu vidēji bieza. Masku uzklājiet uz sausiem matiem, visu matu garumā. Paturiet pusstundu un tad nomazgājiet ar šampūnu kā parasti.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: