sestdiena, 2013. gada 16. novembris

Sejas maskas ziemas laikam

Foto: liveinternet.ru
 Ziemas laikā sejas ādai ir nepieciešama īpaša uzmanība, jo aukstais laiks, nokrišņi, stindzinošs vējš, apkure mājās, saules trūkums-tas viss ādai sagādā lielu stresu. Tamdēļ ziemas laikā āda kļūst sausa, raupja, apsārtusi, sāk lobīties un parādās nepatīkamā, velkoša sajūta. Iepriekšējā rakstā mēs minējām dažus ieteikumus kā var ziemas laikā pasargāt sejas ādu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Šajā raksta mēs izskatīsim kā mājas apstākļos var pagatavot sejas maskas, sejas ādas uzlabošanai. Sejas masku receptes mājas apstākļos ir ļoti iecienītas starp visa vecuma sievietēm.
Ziemas laikam paredzētas sejas maskas:


1.   Ziemas sejas maska no medus un auzu pārslām.
Lai pagatavotu šādu sejas masku, jums būs nepieciešams: 1 ola, ½ tējkarote medus, 5 pilieni olīveļļas, 5 pilieni citrona sulas, auzu pārslu milti.
  Paņemiet olu, atdaliet olas dzeltenumu no olas baltuma. Sakuliet olas dzeltenumu ar pus tējkaroti medus, pievienojiet klāt 5 pilienus olīveļļas un tik pat citrona sulas un visu kārtīgi samaisiet. Samaliet auzu pārslas līdz miltu konsistencei. Masu maisot, lēnām bēram auzu miltus klāt, tik ilgi kamēr izveidosies maska biezā krējuma izskatā. . Pirms uzklāt šo masku uz sejas,  uz ūdens bāzes nedaudz to uzsildiet, lai paātrinātu iesūkšanas procesu. Paturiet 15-20 minūtes un noskalojiet seju ar siltu ūdeni.

2.    Banānu sejas maska.
Lai pagatavotu šādu sejas masku, jums būs nepieciešams 1 nogatavojies  banāns, notīriet to. Paņemiet ¼ daļu no banāna, kārtīgi ar karoti samīciet to putriņā. Pievienojiet klāt pavisam nedaudz sejas barojošo krēmu, 5 pilienus olīveļļas un tik pat daudz citronu sulas. Visu kārtīgi samaisiet un šo masu uzklājiet uz sejas. Paturiet 15 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Foto: 3koketki.ru


3.    Ziemas sejas maska no hurmas.
Hurma lieliski mitrina un baro sejas ādu. Ziemas laikā sejas maskas no hurmas ir ļoti veselīgas. No nogatavojuša hurmas augļa izgrieziet nedaudz mīkstuma un ar karoti samīciet to putriņā. Hurmai klāt pievienojiet ½ tējkaroti olīveļļas un pilnu 1 tējkaroti 20% krējuma. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sejas. Paturiet masku uz sejas 20 minūtes un noskalojiet to ar siltu ūdeni.

4.   Ziemas sejas maska sausai ādai.
 Ziemas laikā cilvēkiem ar sausas ādas tipu ir nepārtraukti jārūpējas par sejas ādas mitrināšanu un barošanu. Mitruma trūkums izraisa paātrinātu ādas novecošanos un krunciņu parādīšanos. Lai tas nenotiktu, pagatavosim sejas masku. Jums būs nepieciešama olīveļļa, vitamīns A un E, tos var iegādāties jebkurā aptiekā. Nelielu olīveļļas daudzumu uzsildiet līdz istabas temperatūrai, klāt pievienojiet 3 pilienus A vitamīna un 3 pilienus E vitamīna. No marles auduma pagatavojiet sejas masku, izgriežot iedobumus acīm un mutei. Samitriniet marli siltā vitamīnu eļļā un uzklājiet masku uz sejas. Kad marle apžūs, procedūru atkārtojiet.  Noskalojiet sejas masku pēc 30 minūtēm.

5. Biezpiena barojoša sejas maska.
 Vislabāk ziemas laikā ir pagatavot barojošu sejas masku no biezpiena, jo piena produkti satur ļoti daudz aminoskābes un minerālvielas,  kuri ir ļoti vērtīgi mūsu ādai.  Lai pagatavotu šādu sejas masku, paņemiet 2 ēdamkarotes 5-9 % biezpiena, samīciet to ar karoti, pievienojiet klāt 1 tējkaroti olīveļļas un 1 olas dzeltenumu. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sejas ādas. Noskalojiet sejas masku ar siltu ūdeni pēc 20 minūtēm.

   6.   Ziemas sejas maska taukainai ādai.
Atdaliet olas baltumu no dzeltenuma, saputojiet to un pievienojiet klāt no pus citrona izspiestu sulu. Sajauciet citrona sulu  ar olas baltumu un ar vates disku uzklājiet šo masu uz sejas. Pēc dažam minūtēm maska uz sejas izžūs un uz ādas parādīsies plāna savelkoša plēvīte. Pēc tam uz sejas jāuzklāj vēl vienu maskas slāni, kad arī tas slānis izžūs, tad uzklājiet trešo slāni. Noskalojiet sejas masku ar siltu ūdeni pēc 20 minūtēm.

Foto: woman.ru 
7.    Ziemas sejas maska problemātiskai ādai
Attīrīt problemātisko ādu un samazināt tauku izdalīšanos ziemas laikā, palīdzēs rauga maska. Paņemiet 20 gramus rauga,bet ne sauso, pievienojiet klāt nedaudz piena. Visu kārtīgi samaisiet. Ar vates diska palīdzību uzklājiet šo masu uz sejas un ļaujiet tai izžūt. Noskalot masku no sejas būtu vislabāk ar zāļu uzlējumu - kumelīšu, nātres, ceļmallapas, piparmētru, bērzu lapu vai kliņģerītē -, jo tām piemīt dziedējošās un pretiekaisuma iedarbības.

8.    Sejas maska sausai ādai ar lobīšanas pazīmēm.
Paņemiet pa 1 tējkarotei aptiekas kumelītes, ceļmallapas un piparmētras, uzvāriet, klāt pievienojiet 1 tējkaroti kartupeļu cietes. Nedaudz atdzesējiet un siltu ar vates disku uzklājiet uz sejas ādas. Šāda zāļu maska palīdzēs tiem, kuriem ir problēma ar ādas lobīšanos un ļoti sausa āda. Maska mitrinās ādu un likvidēs sejas velkošu sajūtu.

9.    Tonizējoša medus- citrona sejas maska
 Nedaudz uzsildiet 1 tējkaroti medus, sajauciet to ar 40 pilieniem citrona sulas un 1 ēdamkaroti baltā māla. Visu kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sejas. Paturiet masku 25 minūtes un noskalojiet to ar vēsu ūdeni.

10.        Ziemas jogurta sejas maska sausai ādai.

Lai pagatavotu šādu sejas masku, paņemiet 2 ēdamkarotes medus, sajauciet ar 1 ēdamkaroti parasta, nesalda jogurta. Visu kārtīgi samaisiet. Pēc vēlēšanas šai masai klāt var pievienot nedaudz greipfrūta sulas. Masku uzklājiet uz sejas un kakla ādas, un paturiet 15 minūtēs. Maskas paliekas jānotīra ar vates disku, samitrinātu melnā tējā. Medum piemīt antibakteriālās īpašības, jogurts nodrošinās ādas mitrināšanu un bagātinās ādu ar barības vielām. Greipfrūta sula atjaunos ādas elastību. 

Nav komentāru: