pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Gatavojamies helovīniem. Kā interesanti izgrebt ķirbi?

Helovīnu svētki ir ienākuši pie mums no ārzemēm. Šie svētki ar katru gadu kļūst ļoti populāri arī Latvijā, svin šos svētkus 31. oktobrī. Mūsu bērni ir ļoti iemīlējuši šos svētkus.  Bet, ja tā padomā, tā ir lieliska diena, kad vecāki var pavadīt vienu dienu kopā ar bērniem. Lieliski atpūsties, izpriecāties par bērnu priekiem un smaidiem, pieņemt līdzdalību māju dekorēšanā un maskas veidošanā. Dvēseliski saplūst ar bērniem, atkal izjust to laiku, kad paši bijām bērni.
Helovīnu vakarā pēc tradīcijas pie savām mājām ir jāizliek briesmīgas, degošas figūras, lai aizbaidītu un nelaistu klāt savā mājā sliktus garus.
Foto: vseodetyah.com

Viena no visinteresantākajām nodarbēm ir - kopā ar bērnu uztaisīt šādu helovīna briesmīgu lukturi. Pagatavot to ir ļoti viegli. Lai pagatavotu šādu lukturi, jums būs nepieciešams ķirbis un liela karote.  Paņemiet ķirbi tādu kādu jūs vēlaties uztaisīt lukturi, mazu vai lielu, tas ir pēc jūsu uzskatiem. Tad uzmanīgi ķirbja augšpusē nogrieziet cepurīti nost un ar karotes palīdzību izgrebiet visu ķirbja iekšpusi ārā. Tā, lai paliek ķirbis no iekšpuses tukšs. Pēc tam izgrieziet ķirbim sejiņu, briesmīgu vai smaidīgu tas, lai ir pēc jūsu vēlmēm. Kad tas viss ir izdarīts, atliek ielikt ķirbī iekšā sveci un uzlikt atpakaļ cepurīti. Ķirbi var nokrāsot melnā krāsā tas liks ķirbim tumsā izskatīties vēl īpašāk.


Ja tā sanāca, ka tieši uz helovīniem neatrādās ķirbis, tad šādu gaismas lukturīti var pagatavot no arbūza, melones vai pat no apelsīna.


Izskatīsim dažus variantus kā var pagatavot šādus lukturus no ķirbjiem:












Foto: planetadetey.com.ua

 Foto: park-cpkio.ru

Foto: design-remont.info

Foto: pentagon.in.ua


Foto: eka-prazdnik.ru

Foto: mnogoknigek.info

Foto: fastory.ru

Foto:liveinternet.ru

Foto:kattens-vaern.dk









Foto: kimandjason.com


Šeit piedāvājam apskatīt pagatavotu gaismas lukturīti  no apelsīniem. Šādu gaismas lukturīti var pagatavot ne tikai uz helovīnu svētkiem, bet katru dienu, sarīkojot romantisku gaisotni katru vakaru. Tas piepildīs jūsu māju ar maigu-romantisku gaisotni. Pacels jūsu noskaņojumu pēc garas nogurdinošas darba dienas. Piedevām visam, tas piepildīs jūsu māju ar maigu apelsīna smaržu.

Foto: designtorg.ru


Lūk! Varianti kā izgrebt ķirbi ir ļoti daudz un dažādi gan briesmīgi, gan smaidīgi, var piemeklēt arī maziem bērniem piemērotākus un patīkamākus. Ķirbju izgrebšanas procesā galvenais ir jūsu fantāzija, izpaudieties uz nebēdu. Nedaudz jūsu laika un gala rezultāts priecēs jūs, jūsu atvasītes, kā arī vakarā tumšajā laikā, liks pasmaidīt un sajūsmināties visiem garāmgājējiem.

Lai jums priecīgi svētki! 

Nav komentāru: