ceturtdiena, 2013. gada 3. oktobris

Rīsu diēta

Foto: cesars.lv
Rīsu diēta ir viena no modernākajām un populārākajām diētām. Šī diēta ir paredzēta cilvēkiem, kuri vēlās tievēt stabili un pareizi. Rīsu diēta ir populāra, jo uz ilgu laiku atstāj sātu sajūtu un nodrošina ķermeni ar enerģiju visas dienas garumā. Rīsi ir bagāti ar B grupas vitamīniem, aminoskābēm, kāliju, kalciju, jodu kā ari rīsi praktiski nesatur sāli. Rīsi lieliski izvada no organisma sāļus un citas kaitīgas vielas.
Diētas laikā, izmantojiet brūnos rīsus, jo neapstrādātie rīsi ir daudz vērtīgāki par citām šķirnēm, jo satur daudz vitamīnus un minerālvielas.
Rīsu diētas varianti ir daudz un dažādi, piemeklējiet sev piemērotāko.


Foto: kubi-spb.ru
Stingra rīsu diēta 3 dienām
Šī diēta ir stingra tāpēc, ka dienā ir jāapēd tikai vienu glāzi novārītu rīsu. Visas dienas garumā tos jāēd pa mazām porcijām, uzdzerot ābolu sulu. Šo diētu ir jāievēro 3 dienas, bet atkārtot viņu var ne biežāk kā vienu reizi mēnesī.

Rīsu diēta 7 dienām
Rīsu diēta 7 dienām ir daudz vieglāka un efektīvāka metode notievēšanai.  Šīs diētās laikā var ēst rīsus, dārzeņus, zaļumus un augļus. Rīsiem un dārzeņiem jābūt vienādās proporcijās 1:1, savukārt dārzeņus var lietot jebkādus. Tamdēļ šī diēta nenogurdinās jūs ar savu viendabīgumu, ļaus pilnvērtīgi uzņemt barības vielas un tam visam klāt ātri nomest lieko svaru. Protams, rīsu-dārzeņu sautējums neaizstās karbonādi, bet sāta sajūta būs uz ilgu laiku. Rīsu un dārzeņu daudzums, ievērojot rīsu diētu uz 7 dienām, jābūt mērenām apmēram pus kilograms rīsu un pus kilograms dārzeņu dienā, sadalot tos vienādās proporcijās. Jāatsakās no majonēzes, kečupa, garšvielām, no gatavām mērcēm, cik vien var ierobežojiet sāls lietošanu. Klāt var pievienot nedaudz olīveļļas. Augļus ir ieteicams lietot launaga laikā, tas nerosinās apetīti vakariņu laikā.

Foto: upenes.com

Rīsu diēta 9 dienām
Rīsu diēta 9 dienām nodrošina organismu ar visam nepieciešamām barību vielām. Novāriet pus kilogramu brūnos rīsus , sadaliet tos vairākās vienādās daļās un lietojiet tos kopā ar zivi vai jūras veltēm, netreknu gaļu vai vistu, dārzeņiem. Bet papildus produktu daudzums nedrīkst pārsniegt 200 gramus dienā. Rīsu diēta 9 dienām atļauj pievienot klāt dienas uzturam pus kilogramu augļus un ogas, svaigi spiestas sulas, ābolu sulu, zāļu tēju bez cukura un, cik vien vēlaties negāzēto ūdeni.   

Rīsu diēta „divi ēdieni”
Tas ir vēl viens ļoti vienkāršs rīsu diētas variants. Kāpēc rīsu diēta divi ēdieni? Tamdēļ, ka diēta iedalās divos ēdienos, pirmais ēdiens, protams, ir rīsi . Bet otrais tie ir jūras veltes vai zivs. Šajā diēta galvenais ir nesajaukt šos divus ēdienus kopā. Ja ēdat rīsus, tad jāēd tikai rīsus - ja zivi, tad tikai zivi. Nedrīkst šos ēdienus sajaukt. Tas ir svarīgi! Garšai var pievienot klāt zaļumus. Zaļumus var likt klāt, cik vēlaties. Tos var likt klāt gan pie rīsiem, gan pie jūras veltēm. Šeit var ēdienkarti mainīt pēc patikas, vienu dienu var ēst tikai rīsus, sāls vietā pievienojot klāt nedaudz citrona sulas, bet otru dienu tikai zivi vai jūras veltes. Var no rīta ēst rīsus, bet tad nākamajā ēdienreizē jāēd zivi vai jūras veltes un atkal atkārtot secību.

Foto: ja-zdorov.ru

Rīsu diēta 9 dienām

Šīs diētas laikā pa 9 dienām var zaudēt 7 kg. Šī diēta iedalās pa trim dienām. Pirmās trīs dienas jāēd tikai rīsi, mērenos daudzumos, apmēram, 3 glāzes ar jau novārītiem rīsiem bez sāls un jebkādam garšvielām. Nākamās trīs dienas jāēd vārītu vistas fileju mērenos daudzumos bez ādas un garšvielām. Pēdējās trīs dienas ir jāēd tikai ābolus, cik vien vēlaties.

Vairāk dzert ūdeni
Izmantojot jebkādu no šīm diētas variantiem, neaizmirstiet daudz dzert ūdeni. Ūdens izvada no organisma sāļus un toksīnus. Izmantojot rīsu diētu jūs varat dzert daudz ūdeni un zaļo tēju bez cukura. Bet jāievēro tas, ka dzert nav ieteicams uzreiz pēc ēšanas! Labāk dzert ūdeni 20-30 minūtes pirms rīsu ēšanas un starp ēdienreizēm.

Nav komentāru: