ceturtdiena, 2013. gada 24. oktobris

Mēness cikli un ietekme uz cilvēku.



Foto: lffb.lv


Mēness ir nakts spīdeklis, kurš ietekmē mūsu dzīvi, gribam to vai nē. Tas spēj sakustināt okeānus un jūras, radot paisumus un bēgumus. Tāpat Mēness spēj iekustināt visu plūstošo un mainīgo. Enerģija mums apkārt ir plūstoša un mainīga un arī pats cilvēks sastāv 80% no šķidruma. Mēness ietekmē mainās cilvēku enerģētika, pašsajūta, radošā aktivitāte.
Katru mēnesi Mēness iziet cauri četrām fāzēm, katra no tām ilgst apmēram septiņas diennaktis, kuru laikā notiek  mijiedarbība starp Sauli un Mēnesi. Viss cikls ilgst 29,5 kalendārās dienas. Katrai Mēness dienai ir savs simbols, ritms un ietekme. Jau senatnē cilvēki pievērsa uzmanību dažādām Mēness fāzēm un vadījās pēc tām lauksaimniecības darbos vai ikdienas aktivitātēs. Savukārt uz Mēness dienu ietekmi vairāk jūtīgas ir sievietes nekā vīrieši, jo sievietes tīri intuitīvā pakāpē izjūt šo dienu vibrācijas.
Jau kādu laiku arī es dzīvoju saskaņā ar Mēness kalendāru, esmu atradusi tajā visas atbildes uz saviem jautājumiem par savu emocionālo pasauli, par savu radošo pašizpausmi, par  apātiskajiem, „neko negribēšanas” brīžiem, par enerģētiski spēcīgajiem mirkļiem. Zinot katras Mēness dienas ietekmi, esmu padarījusi savu dzīvi harmoniskāku, mierīgāku, spēju saplānot  savus darbus un realizēt tos maksimāli efektīvāk. Redzot savu apkārtējo līdzcilvēku interesi par Mēness kalendāru un vēlmi to izprast, nolēmu sniegt nelielu ieskatu arī plašākai auditorijai.
Mēness kalendāru ir daudz, tos var iegādāties jebkurā grāmatnīcā, izvēloties gan pēc lieluma, gan pēc dizaina, gan satura.Galvenais izprast, ka Mēness dienas nav tas pats kas ierastās kalendārās dienas.  Sniegšu īsu paskaidrojumu par Mēness fāzēm.
Jauns Mēness – kalendārā tiek apzīmēts kā melns riņķis. Šī fāze ilgst no 1. līdz 7./8. Mēness dienai. Laiks, kad Saule, Mēness un Zeme atrodas vienā līnijā. Jūtīgākiem cilvēkiem šajās dienās ir vērojums atslābums, fizisko spēju mazināšanās, grūtības darboties kolektīvos darbos. Bet šis ir arī ideāls laiks, lai sakopotu domas, sāktu plānot  jaunas lietas.
Augošs Mēness (pirmais ceturksnis)- kalendārā apzīmēts kā pusmēness, radziņi uz kreiso pusi. Fāze ilgst no 7./8. līdz 15. Mēness dienai. Mēness atrodas 90 grādus uz  Austrumiem no Saules. Šajā periodā organismā uzkrājas enerģija, kļūsti stiprāks, ir spēks darboties. Ir jāsāk realizēt plānus, jo viss nāk klāt ar uzviju. Šajā periodā nevajag sākt  diētas vai procesus, kad jātiek vaļā no kaut kā. Var stādīt, var veikt rituālus, lai gūtu sev labumu.
Pilnmēness -  kalendārā apzīmēts kā gaišs riņķis. Fāze ilgst no 15. līdz 22./23. Mēness dienai. Saule un Mēness atrodas viens otram pretī. Šajā periodā cilvēks ir ļoti aktīvs, enerģijas pārpilns, tāpēc arī ātri aizkaitināms, emocionāli nestabils.  Ja šo enerģiju cilvēks nerealizē vai neiegulda kādā pozitīvā gultnē, tā var pārvērsties agresijā. Pilnmēness laikā cilvēki vairāk ir tendēti uz strīdiem un konfliktiem, saasinās arī slimības, biežāk ir slikta pašsajūta. Ieteicams savu enerģijas pārpilnību ievirzīt ideju realizēšanai, jaunu darbu darīšanai un mērķu sasniegšanai, lai tā neietu velti zudumā.
Dilstošs Mēness (pēdējais ceturksnis) – kalendārā apzīmēts kā pusmēness ar radziņiem uz labo pusi. Fāze ilgst no 22./23. līdz 29./30. Mēness dienai. Mēness atrodas 90 grādus uz Rietumiem no Saules. Pamazām cilvēkam iestājas enerģijas apsīkums, sāk ātrāk nogurt, ātrāk zaudē spēkus. Šī fāze ir piemērota, lai pabeigtu darbus, izvērtētu galarezultātu. Labvēlīgs periods, lai atbrīvotos no visa vecā un nevajadzīgā. Labs laiks diētām, vaksācijai. Laiks pievērsties organisma attīrīšanai un atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem. Īpaši jāpievērš pēdējām Mēness dienām, kad cilvēkā var pamosties psihiskās uztveres „tumšie” spēki .
Un tagad katrs izpētiet savu sienas kalendāru vai ikdienas plānotāju, atrodiet Mēness fāžu apzīmējumu un paanalizējiet savu uztveri, domāšanu, izdarības, garastāvokli, enerģijas daudzumu!
27.oktobrī sāksies dilstošā Mēness fāze,kura ilgs līdz 3.novembrim.  Šajā periodā būs jāizvērtē pēdējā laikā paveiktais un sasniegtais, jāatbrīvojas no visa vecā un liekā, lai būtu vieta kaut kam jaunam Tavā dzīvē!!!


Turpmāk skaidrojums par katru Mēness dienu. ...

Nav komentāru: