otrdiena, 2013. gada 14. maijs

Kā tikt vaļā no celulīta?



Nedaudz par celulītu



Foto: sellaus 
Katra sevis cienoša sieviete cīnās ar celulītu – mēnešus, gadus, bet citreiz pat lielāko daļu savas dzīves. Tas ir briesmīgi! Vai ne tā? Kad jūs no visiem spēkiem cenšaties izlīdzināt savu ādu, sēžat uz šausmīgām diētām, tērējat ļoti daudz naudas uz anticelulīta krēmiem, bet rezultāts- gandrīz nekāds! Un atliek kaut nedaudz aizmirst pa šo cīņu, ka celulīts atkal parādās visā savā skaistumā un viss sākās no jauna. Ir ļoti daudz iespēju un veidu kā cīnīties ar celulītu.
Sāksim ar tautas līdzekļiem pie tiem tradicionāli pieskaitīsim iespējas un receptes mūsu vecmāmiņu un vecvecmāmiņu receptes, kuras nonākušas līdz mūsdienām. Arī mūsu vecmāmiņas cinnijās ar nevēlamām parādībām uz ādas. Izskatīsim ne tikai tautas līdzekļus, bet arī efektīvus paņēmienus, kurus izmanto, lai cīnītos ar celulītu mājas  apstākļos.




Vēl nesen cilvēki pieņēma un uzskatīja, ka celulīts ir nekas cits kā vienkārši tauku uzkrājums, kurš neizbēgami parādās ar gadiem. Bet mūsdienas zinātne nestāv uz vietas un ir pierādīts ,ka celulīts tā ir problēma, kura ilgu laiku attīstās iekšā un tikai pēc tam iziet uz āru. Tas savā ziņā ir kā signāls ,ka jāsāk mainīt savu dzīves stilu, vairāk kustēties, sportot, peldēt un pārskatīt savu ēdienkarti. 

 Kāpēc, rodas celulīts?
Īsti līdz galam iemesli, kāpēc rodas celulīts , vēl nav izpētīts. Ir minēti vairāki iemesli, tie var būt: iedzimtība (tiek mantots no mammas meitai un tālāk);
Ja slimo ar diabētu vai ir problēmas ar vairogdziedzeri;
Liekais svars vai ir tendence uz to;
Nepareizais uzturs, mazkustīgs un neveselīgs dzīves veids;
Stresi, piesārņotais gaiss utt.
Celulīts visbiežāk parādās uz šādam ķermeņa daļām: vēdera lejas daļā, gurni, dibena vaigi, ceļgala iekšpuse. Saspiežot ādu, šajās vietās, ja ādas gludums ir pazudis un parādās zemādas kamoliņi, tad jāsāk uztraukties - jums veidojās celulīts.
Lai ārstētu celulītu ir vajadzīga kompleksa iedarbība uz visu organismu. Tas ir vajadzīgs, lai uzlabotu asinsriti zem ādas - tauku slānī, aktivizēt vielmaiņu, nostiprināt muskulatūru, paātrināt tauku dedzināšanu, izvadīt no organisma šlākus.
*Cīņu ar celulītu jāsāk ar uzturu. Dienas kaloriju deva nedrīkst pārsniegt 1200kall. Ieteicams ēst produktus: putraimus, rupja maluma maizi. Sāls un cukura devas vajadzētu samazināt tāpat taukainus un saldus ēdienus.

*Dienā ieteicams lietot daudz šķidruma, līdz 2 litriem, jo ūdens izvada toksīnus no organisma. Bet vislabāk būtu dzert zaļo tēju ( lieliski izvada toksīnus no organisma).
*Bet kafijas, alkohola, gāzētu dzērienu lietošanu vajadzētu samazināt līdz minimumam.

*Ļoti ieteicams daudz sportot - braukt ar riteni, peldēt, skriet, jūra staigāt pret viļņiem, tas viss ļoti labi uzlabo asinsriti un nostiprina muskuļus kā arī veicina ātrāku tauku dedzināšanu.
*Nevajadzētu nēsāt pārāk apspīlētas drēbes, tas apgrūtina asinsriti.
Foto:Freewheelbikes
*Neaizmirsīsim par vienkāršu un pieejamu lietu kā masāža.
Jūs varat izmantot speciālos masāžu sūkļus vai rullīšus. Masāžas laikā un pēc tam ieteicams lietot pretcelulīta krēmus.

*Ejot dušā kārtīgi ierīvējiet ādu ar dušas birsti vai švammi.
*Vismaz vienreiz nedēļā, ja ir tāda iespēja, būtu ļoti ieteicams apmeklēt pirti un kārtīgi izsvīst.
Bet, ja celulītam ir jau vairāki gadi, es iesaku griezties pie speciālistiem, kuri individuāli novērtēs jūsu stāvokli un piemeklēs tieši jums vispiemērotāko ārstēšanas paņēmienu, jo mūsdienu medicīnā piedāvā daudz profesionālu ārstēšanas paņēmienus kā ārstēt celulītu!


Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.





Nav komentāru: