trešdiena, 2013. gada 29. maijs

gurķu diēta



Foto:blog.opentable
Gurķu diēta (cucumber diet) - viena no populārām diētām. Pastāstīšu uzreiz - ļoti stingra gurķu diēta ,kuras laikā, izņemot gurķi, visi pārējie produkti ir aizliegti. Šāda diēta ir kaitīga organismam, jo gurķi satur ļoti maz vitamīnus.
Pretēji šai diētai, kuras laikā gurķis ir galvenā sastāvdaļa, tu drīksti arī lietot savā uzturā citus pārtikas produktu. Ja vēlaties ieturēt gurķu diētu, papildus ieteicams lietot ar vitamīniem bagātus augļus un dārzeņus vai vienkārši padzert klāt vitamīnus. Tie tikai nāks jums pa labu. Zaudētiem kilogramiem klāt iegūsiet vēl labu izskatu un pašsajūtu.
Gurķi regulē vielmaiņu, stiprina nervu sistēmu, attīra asinis, atjauno ķermeņa šūnas. Gurķi ir vērtīgi, jo satur kalciju, kas veicina izvadīt no organisma lieko šķidrumu un vāramo sāli. Gurķu sula ir viena no labākajiem, dabiskajiem urīndzenošajiem līdzekļiem, jo satur 95% ūdeni, kā arī izvada no organisma toksīnus, stiprina nervu sistēmu, uzlabo ēstgribu, stiprina asinsvadus.
Piedāvājam vairākus variantus no gurķu diētām:


Gurķu kefīra diēta

Foto:en.justmydelicious
 Viena no ļoti efektīvam diētām, jo kefīrs skaitās viens no diētiskiem produktiem, viegli pārstrādājās un nekairina kuņģa sieniņas, bet pienskābe, kura atrodas kefīrā, palīdz kuņģim ātri pārstrādāt barību. Saliekot šos abus komponentus (gurķis un kefīrs) kopā šī diēta ļoti labi attīra visu mūsu organisma iekšējos orgānus.


Pirmais variants:
Ļoti viegla diēta.
Ēst drīkst tikai kokteiļus, kuru sastāvā ir gurķis un kefīrs, lai pagatavotu šādu kokteili jāņem 1,5 litri 1% kefīra un jāsarīvē uz rīves 1 gurķis (rīves biezumu varat izvēlēties paši). Šo diētu varat izmantot ,ja jums ātri ir jānomet vairākus kilogramus dienā, var zaudēt līdz 2 kg (tas ir atkarīgs no jūsu organisma un cik precīzi jūs ievērojiet diētu). Bet vairāk par 5 dienām šādu diētu nevajadzētu izmantot, jo tas var izrādīties organismam pārāk liels stress.

Otrs variants:
Šīs variants ir domāts 7 dienām. Diēta nav sarežģīta, jo dienas gaitā var ēst gurķus līdz 1,5 kilogramam un dzert kefīru pa 1,5 vai 2 litriem dienā.
No gurķiem var taisīt dažādus salātus, kuri ir sajaukti ar olīveļļu, maz kaloriju krējumu, dillēm, lokiem vai citrona sulu. Klāt var dienā apēst 100 gramus vārītas zivs ( tikai netreknas ) vai vārītu vistas fileju bez sāls.


Gurķu salātu diēta:

Foto:theendlessmeal
Svarīgākais šajā diētā ir izslēgt no ēdienkartes sāli, ja tomēr bez sāls nevarat iztikt, tad salātos var pielikt nedaudz citronsulas, lai uzlabotu garšu. Kā arī ieteicams likt klāt garšaugus ( pētersīļus, lociņus, dilles utt.), kā arī tiek atļauts lietot 1 tomātu dienā.




Brokastis- salāti no gurķiem un zaļiem salātiem, kuriem klāt var pievienot garšaugus-lociņus, dilles, pētersīļus utt.,( sajaukt ar maz kaloriju krējumu vai olīveļļu), rupjmaizītes šķēlīte.
Pusdienas- salāti no gurķiem un ķīnas kāpostiem (sajaukt ar olīveļļu).Gabals vārītas vistas filejas (apmēram 100 -150 grami), novārītas bez sāls, garšas uzlabošanai varat pielikt garšaugus.
Foto:chowtimes
Launags: salāti no gurķiem un vārītam olām, sajaukti ar maz kaloriju krējumu. Rupjmaizes šķēlīte.
Vakariņas: salāti no gurķiem, tomātiem, paprikas, sajaukti ar citrona sulu un 1 tējk. olīveļļas. Garšai var piebērt nedaudz melnos smalkos piparus.

Šīs diētas laikā, ja slāpst var dzert ūdeni un zaļo tēju. Dārzeņus salātos var mainīt pēc jūsu uzskatiem kā jums pašiem garšo.
Varat pameiģināt ļoti effektīvu Gurķu-tomātu diētu.


Septiņu dienu diēta

Foto:ashpazie.persianblog.ir

Šī diēta sastāv no vienkāršiem gurķu salātiem. Pagatavot šos salātus nav vajadzīga liela māka. Paņemam vienu kilogramu gurķus (sadalām trijās daļās),sagriežam , pievienojam klāt 30 gramus maz kaloriju krējumu, klāt var pielikt zaļumus (dilles, pētersīļus, lokus, baziliku , kam kas garšo). Salātus ir jātaisa bez sāls, ja gadījumā galīgi nevarat bez tā ,varat pievienot nedaudz citrona sulu.Tā kā salātus ir jāsadala trijās ēdienreizēs:
No paša rīta var iedzert kafiju ar cukuru, apēst vienu olu vai 100 gramus liellopu gaļas.
Pusdienlaikā - (apmēram 12:00 - 13:00) apēst vienu daļu no salātiem.
Launagā - (apmēram 16:00-17:00) apēst otru daļu no salātiem.
Vakariņās- (apmēram19:00-20:00) apēst trešo daļu no salātiem.
Tā kā gurķu salāti ātri atsulojās ir ieteicams salātus pagatavot pirms katras ēdienreizes.
Pirms miega, ja sagribas kaut ko ieēst, tad var apēst 2 apelsīnus vai vienu lielu ābolu.
Pirms sākt ievērot kādu no diētām ir jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.



Nav komentāru: