pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Svarīgie jautājumi un atbildes


Vai vienmēr ir jālieto divus dažādus tipa krēmus – dienas un nakts?

Foto:goodwallpapers
-         Nav obligāti. Dienas krēmu var lietot arī vakarā, bet nakts krēmu arī pa dienu ar vienu noteikumu, ka viņu sastāvs atbilst jūsu ādas tipam un satur visas ādai nepieciešamās barības vielas, kuras labvēlīgi iedarbojas uz ādu. Ja ir ļoti sausa sejas āda, barojošais nakts krēms, (kurš tiek lietots arī pa dienu) daudz efektīvāk iedarbosies uz ādu nekā dienas mitrinošais krēms. Tajā pašā laikā, kad vakarā seja ir nomazgāta, taukainai sejas ādai pietiks uzklāt vieglu krēmu. 
-         Bet tajā pašā laikā kosmetologu ieteikumi, lietot divus dažādus krēmus dažādos diennakts laikos, nepaliek bez iemesla. Ja izmantot nakts krēmus pa dienu, āda sāks spīdēt, kas sagādā grūtības uzklāt pūderi vienmērīgā slāni. Dienas krēmi var izrādīties nepietiekami, ja ir ļoti sausa āda un ja izmanto tos vakarā.  Tāpēc labāk iegādāties dažādus krēmus –priekš nakts un dienas.


             Vai ir jāmazgā seja pirms miega?

Foto:Captainkimoimo
-         Noteikti. Tas, kurš to nedara, ne tikai apdraud savu ādu ar visādam smagām infekcijām, bet arī paātrina ādas novecošanu. Sviedri, tauku izdalījumi kopā ar putekļiem, krēma un meikapa atliekas uz dienas beigām pārvēršas par masku, kura aizsprosto poras. Tiek radīta labvēlīga vide baktērijām. No šejienes parādās pinnes, paplašinātas poras, ādas iekaisumi.

Vai ir vajadzība no rīta mazgāt seju tik pat kārtīgi kā vakarā?

Foto: fanpop
-Ja sejas āda ir ļoti taukaina ar ļoti lielu izdalījuma daudzumu, mazgāt seju no rīta vajadzētu tik pat rūpīgi kā vakarā. Citos gadījumos, lai atsvaidzinātos pietiek vienkārši noskalot seju ar aukstu ūdeni. 








Kāpēc asaro acis?


Foto:awsum-wallpapers.blogspot

Tie var būt vairāki faktori, varbūt ir kāda alerģiska reakcija uz tušām, acu zīmulīšiem, uz putekļiem utt. Ja ir parādījies acu ābolā apsārtums, dedzinoša, kairinoša sajūta  noteikti vajadzētu konsultēties ar ārstu.

Uz acu stāvokli kairinoši iedarbojās - vējš, putekļi, spoža neona gaisma,tabakas dūmi. Telpā nav ieteicams nēsāt tumšas brilles vai saulesbrilles, jo tās nogurdina acis. Saulesbrilles ir vajadzīgas tikai pie spožas saules gaismas.

Nav komentāru: