otrdiena, 2013. gada 4. jūnijs

Roku kopšana

Pirmo pieskārienu, kuru sajūt zīdainis, kurš tikko nācis pasaulē, ir maigais, mīlošais mammas roku pieskāriens. Bērns, kurš stipri sasitas, meklē mierinājumu mammas roku pieskārienos un tad sāpes pazūd... Bet kādu maigumu sajūt vīrietis, kad pirmo reizi viņa sejai maigi pieskaras mīlošās sievietes roku plaukstas!
Bet, kas parūpēsies par šīm rokam? Cik daudz uzmanības jūs veltāt savām rociņām?
Foto:foxnews
Mūsu rokas ir mūsu spogulis, kuras atspoguļo mūsu attieksmi pašiem pret sevi. Cilvēkam, kurš sevi mīl, rokas būs skaistas un koptas un otrādi. Rokas ir tās mūsu ķermeņa daļas , kuru āda ikdienā cieš visvairāk gan no vēja, saules, sala, ūdens un sadzīves ķīmijas. Kā mēs ar to cīnāmies?! Standarta kopšana-ātri uzklāt roku krēmu , mājās apstākļos sakopt un uzlakot nagus, diemžēl reti kāda dara kaut ko vairāk priekš savam rociņām. Kopt rokas mājas apstākļos nav grūti, ja tiek ievērotas dažas rekomendācijas.
 Šeit mēs pastāstīsim kā saglabāt roku un nagu skaistumu un kā pareizi rūpēties.

Roku kopšana:                                                                                                
Katra sieviete zina, ka roku āda noveco daudz ātrāk nekā āda uz citām ķermeņu daļām. Ne velti ir teiciens, ka sievietes patieso  vecumu var noteikt tieši pēc viņas rokām! Tieši tāpēc roku ādu ir jākopj katru dienu.
Daži ieteikumi roku kopšanai mājas apstākļos.
*Rokas ir ieteicams mazgāt siltā ūdenī, jo no auksta ūdens āda kļūst raupja un sāk lobīties, bet no karsta ūdens rokas paliek sausas (karsts ūdens attauko ādu).
*Reizi nedēļā ar pīlinga palīdzību attīriet roku ādu no atmirušās ādas kārtas. Pēc šādas procedūras uzlabosies asinsrite un roku āda labāk iesūks krēmus.
*Mājas darbus veiciet cimdos (trauku un veļas mazgāšana), jo ķīmiskie preparāti ļoti slikti iespaido roku ādu. Ja šie līdzekļi noņem taukus, tad varat iedomāties ko tie var nodarīt. Pēc kaplēšanas vai ravēšanas rokas jānoskalo un jāuzklāj krēms.
*Katru rītu ļoti kārtīgi ar birstīti , ziepēm un ūdeni, jāiztīra nagus. Šī procedūra ne tikai nodrošinās tīrus un skaistus nagus, bet arī noņems kutikulas atmirušas šūnas.
*Katru dienu jālieto roku krēmu. Ja jums ir sausas un raupjas rokas, tad vajadzētu lietot krēmu, kura sastāvā ir glicerīns. Ja vēlies pasargāt rokas no ātras novecošanas, tad lieto krēmus, kuru sastāva ir retinols un UV filtrs (UVA un UVB filtri pasargās ādu no kaitīgas saules iedarbības).
*Uz nagiem vajadzētu uzklāt vaska aizsargslāni, lai mitrums neiztvaikotos, un visas dienas garumā saglabātos nagos. Ja dienas laikā jums bieži sanāk slapināt rokas , tad šī procedūra pasargās nagus no pārlieka mitruma un palīdzes pasargāt nagus no daudzām problēmām.
* Pirms miega uzklāt uz rokām un nagiem barojošu krēmu, kurš mitrinās un atjaunos jūsu roku ādu, kamēr jūs gulēsiet. 
Foto:timetospa

Kopšana:                                                                                     
 Roku pīlings- procedūra, kuru jums vajadzētu veikt vismaz vienu reizi nedēļā. Veikalos ir pieejami daudz dažādi roku pīlingi, pēc izvēles var tērēt ļoti daudz līdzekļus, lai tos iegādātos. Bet var izmantot to, kas ir pa rokai. Ļoti labs kā skrubis ir cukurs, kā arī kukurūzas putraimi. Sākumā iesmērējiet roku ādu ar augu eļļu, tad ierīvējiet cukuru vai kukurūzu putraimus augšējā rokas daļā. Vajadzētu atcerēties, ja āda ir kļuvusi raupja, tad kukurūzu putraimi sniegs stingru un efektīvāku pīlingu. Tā kā cukurs pakāpeniski kūst, tad šīs pīlinga veids noderēs cilvēkiem ,kuriem āda ir ļoti plāna. Ļoti vienkāršs pīlings –taisīt skrubi no kafijas biezumiem: kafijas biezumus izlejiet uz rokām un ierīvējiet tos, pēc  tam rokas noskalojiet, noslauciet un ieziediet ar barojošu krēmu.
Šobrīd veikalos ir pieejami visdažādākie roku krēmi, kuriem ir arī informācija kā tos lietot .Jūs varat iegādāties jebkuru no tiem, kā arī izmantot tautas receptes.
 Kā rūpēties par novājinātu ādu?! Tautas receptes piedāvā daudz variantus kā rūpēties par savām rokam mājas apstākļos.
·        Ļoti labi mīkstina roku ādu kumelīšu ,liepziedu novārījumi: ielejiet bļodiņa siltu novārījumu un paturēt tajā rokas 10 - 15 minūtes, pēc tam ar salveti nosusiniet rokas un ierīvējiet tajās jebkādu barojošu krēmu.
·        Labas ir vanniņas ar jūras sāli, jūras sāls ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, baro un attīra ādu kā ari stiprina nagus.
·        Lai jūsu roku āda ilgi paliktu jauna un svaiga , taisiet vanniņas no selerijām: ielieciet selerijas sakni katliņā, kurā ir 1l ūdens un vāriet to 30 minūtes. Ļoti labs līdzeklis ir arī kartupeļu ciete: sākumā novāriet klīsteri (uz 1glāzi ūdens 1tējk. kartupeļu cietes), pēc tam to masu atšķaidīt ar siltu ūdeni līdz 1 litram un paturiet tajā rokas 10 - 15 minūtes. To var darīt skatoties televizoru.
·        Roku āda kļūs maiga , ja ādu ierīvēt ar gurķa gabaliņu.Nesteidzaties liet ārā ūdeni, kurā ir vārījušies kartupeļi vai makaroni. To ūdeni var izmantot roku vanniņām. 
  ·       Paturiet tajā  rokas dažas minūtes , pēc tam noskalosiet un uzklājiet roku krēmu. Redzēsiet rezultātu - ilgi nevajadzēs gaidīt. Ļoti veselīgas roku maskas ir no silta kartupeļa biezeņa.
·        Ļoti krunkaina roku āda kļūs elastīgāka un maigāka ,ja uz nakti tiks ierīvēta masa no 1ēdmk. medus un 1olu dzeltenuma.
·        Maska, lai uz rokām nerastos krunciņas - 15grami medus, 15grami krējuma, 1 olu dzeltenums. Sajauciet medu ar olu dzeltenumu, pievienojiet krējumu un rūpīgi samaisiet, un šo masu uzklājiet uz rokām. Pēc 15 minūtēm masku noskalojiet no sākuma ar siltu pēc tam ar aukstu ūdeni, uzklājiet barojošu krēmu. Pēc šādas maskas roku āda kļūs samtaina, svaiga, stingra un samtaina.
·        Pirms miega ieziediet rokas ar barojošu krēmu vai eļļu. Krēma iedarbība būs daudz efektīvāka, ja uz rokām uzvilksiet kokvilnas cimdus.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: