sestdiena, 2013. gada 22. jūnijs

Kā pareizi kopt sejas ādu?

Foto: stopoilyskin
Sejas āda ir katras sievietes vizītkarte. Tieši pēc sejas ādas var noteikt sievietes vecumu un dzīves stilu. Bet kurš no mums nesapņo, ilgāk saglabāt jaunību? Tas ir rezultāts tam kā mēs rūpējamies un kopjam savu sejas ādu. Par nožēlu bieži mūsu āda nesaņem pietiekamu aprūpi, par ko mēs paši pēc tam arī ciešam. Mēs pastāstīsim jums par dažiem noslēpumiem kā kopt sejas ādu.

Par sejas ādas kopšanu ir jādomā jau agrā jaunībā. Šodien mēs parunāsim par sejas ādas kopšanu no 20 gadiem. Tā ir pamata ādas kopšana, kurā vēl neietilpst pret novecošanas komponenti, bet skaitās efektīva profilaktiska cīņa pret krunciņu parādīšanos nākotnē. Kā jau mēs zinām, krunciņas mēdz parādīties pēc 25 gadiem. Kamēr jums vel nav 25 gadi, tad satraukties par krunciņu veidošanos vēl nevajadzētu, bet arī aizmirst par tām nevajadzētu. Kā jau zināms, šajā vecumā pubertātes problēmas jau sen ir pagātnē un mūsu āda vairs nav tik kaprīza, bet tieši tagad viņa pieprasa nepārtrauktu kopšanu. Šeit būs galvenie soļi, kurus vajadzētu ievērot no rīta un vakarā.

Foto: yourstepfamily

1.       Attīrīšana. Būsim jau visi dzirdējuši par to ,ka seju mazgāt ar ziepēm kategoriski nav ieteicams, jo tas boja mūsu sejas ādas dabīgo tauku apvalku, un var kļūt par cēloni daudzām problēmām. Piemēram, āda var kļūt ļoti sausa un tam visam klāt sāk parādīties priekšlaicīgas krunciņas. Kam tas ir vajadzīgs? Tamdēļ labāk seju kopt ar specialiem kosmētiskiem līdzekļiem, kas tieši domāti sejas kopšanai. Sākumā ir jānoskaidro savas ādas tips un tikai tad ir jāpiemeklē savai ādai atbilstoši līdzekļi.

Taukaina āda. Taukainas ādas īpašniekiem kā sejas attīrīšanas līdzekli vislabāk būtu izmantot sejas mazgāšanas želejas. Želejas lieliski attīra sejas ādu, atsvaidzina, savelk poras un likvidē lieko tauku uzkrājumus. Ja tādas tomēr nav, tad varat izmantot šķidrās ziepes, tas ir daudz saudzīgākas nekā parastās ziepes.

Sausa āda. Ja jums ir sausā āda, tad vislabāk būtu izmantot sejas mazgāšanai pieniņu. Pat attīrīšanas laikā pieniņš mitrina ādu, nesausina to un ļoti saudzīgi izturas pret jūtīgo ādu. Seju tīra saudzīgām, augšupvērstām kustībām, lai neizstaipītu ādu un nevairotu krunciņas.

Normāla un kombinēta āda. Kombinēto ādas tipu jākopj ļoti uzmanīgi, jo tās ir taukainās un sausās ādas sajaukums. Lai attīrītu šāda tipa ādu, ieteicams būtu izmantot sejas mazgāšanai putas. Parasti viņi ir PH neitrāli un viņiem nav īpašas iedarbības uz ādu, viņu galvenais uzdevums ir ādas attīrīšana.

Foto:mybodyhealth

2.     Tonizēšana. Pēc sejas attīrīšanas ir nepieciešama sejas ādas tonizēšana. Šī procedūra ir neaizstājama, jo tas ir attīrīšanas turpinājums un mitrināšanas sākums. Ko dod mums toniks? Toniks noņem meikapa atlikumus, tonizē ādu, piedod ādai enerģiju, starojumu, svaigumu un stingrību. Nevienam  no ādas tipiem nav ieteicams lietot toniku ar spirtu. Toniks ar spirtu tā ir pagātne. Padomājiet paši - spirts ļoti kaltē ādu, atņem ādai mitrumu pat taukainai ādai viņš nederēs.

Taukaina āda. Izmantojiet tonikus vai losjonus, kuru darbība ir novirzīta tieši uz poru sašaurināšanu un ar matējošu efektu. Ar vates tamponu notīriet seju, vienlaikus tā tiks atsvaidzināta, gan atvēsināta.

Sausa āda. Vislabāk izmantot tonikus ar mitrinošu efektu, nomierinošus, kuru pamatā ir dabīgi, mīkstinoši komponenti.

Normāla un kombinēta āda. Šādas ādas tipam derēs gan toniks, kas sašaurina poras, gan mitrinošais toniks. Šeit galvenais nepārcensties. Tamdēļ izvēlaties neitrālo toniku pēc kura lietošanas jūsu āda jutīsies komfortabli.

Foto: myequa
3.     Mitrināšana. Pēc attīrīšanas un tonizēšanas pienāca laiks mitrināšanai. Nav svarīgi, ka līdz pirmo krunciņu parādīšanai jums vel ir laiks, ar profilaktisko kopšanu vajadzētu sākt jau tagad. Apkārtēja vide negatīvi iespaido mūsu ādas stāvokli, tamdēļ mūsu ādai ir vajadzīga nepārtraukta mitrināšana, lai āda izskatītos veselīga un starojoša.

Taukaina ada. Labāk neizmantot mitrinošus krēmus, jo tad jūs netiksiet vaļā no nevēlamā spīduma, āda sāks taukoties. Jūsu  variantā, vislabākais būtu viegls mitrinošai gēls. Viņš momentāli iesūcās, mitrina ādu un pat matē to, tas palīdz saglabāt mitrumu ādas virsējos slāņos. Tad pēc vajadzības jāuzziež krēms, tas var būt kāds viegls fluīds vai gēls, kas netauko ādu un satur attīrošas vielas, piemēram, pienskābi (Eucerin).

Sausa āda. Šajā gadījumā jums noderēs mitrinošs krēms vai mitrinošs pieniņš. Bet jāatceras ,ka vasarā vajadzētu izvēlēties ļoti vieglu mitrinošu krēmu. Bet ziemā vajadzētu lietot barojošu vai taukaināko krēmu. Viņš mitrina ādu un pasargā pret ārējiem nelabvēlīgiem faktoriem.

Normāla vai kombinētā āda. Ieteicams lietot emulsiju. Viņa nav tik blīva kā krēms, bet arī nav tik viegla kā gēls. Tas ir vidus ceļš tieši tas, kas jums ir vajadzīgs.




Daži ieteikumi sejas kopšanai:

Foto: bloghavoc
·        Sejas ādu nevajadzētu mazgāt ar karstu ūdeni, karstais ūdens paplašina poras. to labāk vajadzētu mazgāt ar aukstu vai remdenu ūdeni.
·        Nav ieteicams pārāk bieži mazgāt sejas ādu, to var darīt divas reizes dienā, tad netiek izjaukta sejas ādas normālā atjaunošanas spēja.
·        Nelietojiet spirta saturošus līdzekļus, nepareizais uzskats ir, ka spirts ļoti labi attīra ādu. Jo vairāk spirts likvidē no sejas ādas taukus, jo vairāk āda taukus ražos. Var parādīties arī alerģiskas reakcijas.
·        Pinnes nedrīkst spaidīt, jo var palikt rētas. Vasarā it īpaši to darīt nav ieteicams, jo āda nepārtraukti svīst un dzīšanas process paildzināsies. Maza izspiesta pumpiņa var izvērsties par lielu iekaisušu augoni. Jo mazāk pinnes aiztiksiet, jo labāk. Iesākam biežāk sejas ādu noskalot ar aukstu ūdeni, jo kā jau iepriekš teicu, auksts ūdens sašaurina poras.

Mana vecmāmiņa vasaras sezonai mēdza sasaldēt ledus trauciņā kumelīšu tēju 
vai kliņģerīšu novārījumu. No rītiem viņa ņēma vienu ledus kubiciņu un ierīvēja ar to sejas ādu, tik ilgi, kamēr kubiciņš izkusa. Viņa vairāk uzmanības pievērsa krunciņām, ar ledus gabaliņu vadāja pa tām, izlīdzinot krunciņas. Vienmēr uzsvēra, ka šī procedūra izlīdzina krunciņas, sašaurina poras, noņem pietūkumu un tumšos lokus zem acīm kā arī antiseptiski iedarbojās uz iekaisušām pinnēm.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Labs un vajadzīgs raksts!

Anonīms teica...

man tomēr gribētos iebilst par tiem tonikiem. tai tomēr nevajadzētu būt attīrīšanas fāzei. pēc idejas - ja sejas mazgājamais līdzeklis nenotīra visu, tātad tas neveic savu darbu. attiecīgi - nafig tad vajadzīgs, ja ir mazefektīvs. es losjonu uztveru kā pirmo soli ādas mitrināšanas procesā.