sestdiena, 2013. gada 29. jūnijs

Ingveru diēta



Foto: mission2mum.co.uk

Ingveru jau no seniem laikiem izmantoja kā ārstniecisku augu pret daudzām slimībām. Tas lieliski attīra organismu, izvadot no tā toksīnus, kuri rodas gremošanas procesā. Ingvers ir spēcīgs antioksidants. Tas samazina holesterīna līmeni asinīs, stimulē gremošanu. Ingvers ir efektīvs līdzeklis vēža profilaksei. Tas lieliski uzlabo imūnsistēmu kā arī ingvera sakne satur ēteriskās eļļas, neaizstājamās aminoskābes, magnēziju, kāliju, sveķu skābi, neitrālos sveķus, dzelzi, kalciju, cinku, ingvera eļļu, C vitamīnu. Daudzi cilvēki lieto uzstūrā ingvera sakni, jo tā vairo enerģiju, uzlabo veselību un ādas stāvokli.
 Tibetā ingvera tēja ar citronu skaitās vispopulārākais dzēriens. Tas tonizē un no rīta uzmundrina labāk nekā kafija. Bet to nedrīkst lietot vakarā, jo tas vairo enerģiju. Ingvers ārstē : saaukstēšanos, klepu, ir efektīvs gripas laikā, cīnās ar depresiju, noņem reiboņus, nelabumu, drudzi, kakla sāpēs.
Vīriešiem ingvers uzlabo potenci, palīdz neauglības ārstēšanā.

Ingvers noņem stresu, nogurumu, uztraukumu. Ja jūs ļoti nogurāt vai uztraucaties, iedzeriet ingvera tēju. Pagatavot to ir ļoti vienkārši: verdošajā ūdenī ieberiet 3 ēdamk. sarīvētu ingvera sakni, cukuru vai medu pievienojiet pēc garšas kā arī pievienojiet šķipsniņu maltus melnus piparus un citronu. Vai pievienojiet klāt dažas šķēlītes svaiga ingvera jūsu iecienītajai tējai ,ļaujiet ievilkties dažas minūtes un tēja gatava.
Vēl vienas tējas recepte, kura ziemas laikā ļoti labi sasilda ķermeni un samazina klepu: svaigas saknes gabaliņu smalki sagrieziet un nedaudz pavāriet apmēram 5min 1 litrā ūdens, kopā ar kanēļa mizu un ļauj nedaudz ievilkties. Pirms dzeršanas var pievienot citrona šķēlīti un medu. Šī tēja ir īsts glābiņš saaukstēšanas gadījumā. Ingveru ir ieteicams lietot svaigā veidā.




Nav ieteicams!!!

Ingvera diētas nedrīkst ievērot grūtnieces vai māmiņas, kuras baro mazuļus.
 Kā arī šis diētas nedrīkst izmantot cilvēki, kuriem ir problēmas ar kuņģa -zarnu traktu.
Ja ir problēmas ar sirdi.
Ja ir alerģija uz citrusaugļiem, jo bieži ir dzirdēts, ka, ja ir alerģija uz citrusaugiem, tad var parādīties alerģija arī uz ingveru.
Kā arī nav ieteicams ievērot šo diētu cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar asins sarecēšanu.
Pirms uzsākt kādu no diētām vispirms pakonsultējaties ar savu ģimenes ārstu!


Foto: vjermak



Ingvera diēta, lai notievētu lieliski der tiem cilvēkiem, kuri nevar kaut kāda iemesla dēļ lietot citas diētas. Protams, arī šai diētai ir savi ierobežojumi. Ingvers lieliski apslāpē bada sajūtu. Šīs diētas pamatā galvenokārt – ingvera tēja. Kuru vajadzētu dzert visas dienas garumā, ne mazāk kā 2 litri dienā. Pirms brokastīm tukšā dūšā apmēram 20 minūtes pirms ēšanas vajadzētu izdzert 2 glāzes ingvera tējas. Pēc tam uzreiz jāuzvāra jauna tēja no svaiga ingvera. Dienas garumā jūs varat ēst visu kā parasti. Kamēr esat uz ingvera diētas un vēlaties samazināt daudz vairāk kilogramus, tad jums vajadzētu ievērot dažus ierobežojumus - pilnībā ierobežot uzturā lietot treknus ēdienus, žāvējumus, saldumus un sāls lietošanu. Ja starp brokastīm un pusdienām jūs pamazām dzersiet ingvera tēju, tad bada sajūta jums neparādīsies un jūs varēsiet nesatraukties par pārēšanos.

Foto: carpatys
Ievērojot ingvera diētu un nemainot ēšanas paradumus, var zaudēt 1-2 kilogramus pa vienu nedēļu tikai dzerot tēju. Citas sievietes apvieno ingvera tēju diētu ar kādu no citam diētām, piemēram, olu diētu vai gurķu diētu, tad kilogrami samazinās daudz ātrāk. Ingveru diēta ir lieliska ar to ka, šī diētas laikā kilogrami pazūd pakāpeniski un organisms panes šo diētu daudz vieglāk, un tas neiekrāj tauku rezerves kā tas var notikt pie ātram diētām. Kā arī jūsu svars tik ātri neatgriezīsies atpakaļ pēc diētas beigām. Ingvera diētu var apvienot ar fiziskam aktivitātēm - peldēšanu un masāžām. Ingvera diētu vajadzētu ievērot 1 vai 2 mēnešus. Izskatīsim dažus variantus no ingvera diētām.


Variants Nr-1
Vakarā, sasmalciniet ingvera sakni, ieberiet visu termosā un pa virsu uzlejiet apmēram 750miligramus vārošu ūdeni. Tā atstājiet ievilkties uz visu nakti. No rīta, ielejiet tēju glāzē un atstājiet, lai tā atdziest. Kad tēja ir silta, klāt varat pievienot pēc garšas medu un citrona sulu. Ja tēja sanāca pārāk stipra, tad to var nedaudz ar ūdeni atšķaidīt.


Variants Nr-2
Ingvera sakni no sākuma vajadzētu notīrīt un sarīvēt uz rīves. Paņemiet 2 ēdamk. sarīvēta ingvera, samaisiet ar citrona sulu( paņemiet ceturto daļu no citrona) un 1 tējkaroti medus. Sanākušo masu pārlejiet ar 1 litru vāroša ūdens un ļaujiet tam visam ievilkties vienu stundu. Dienā var izdzert šādu tēju apmēram līdz 2 litriem vairāk nav ieteicams.


Foto: onegoodthingbyjillee      
Ingvera dzēriens ar zaļo tēju
Šīm dzērienam piemīt „slaiduma” un tonizēšanas efekts. Uzvāriet tējkannā kā parasti zaļo tēju, pievienojiet klāt 1-2 ēdamkarotes svaiga sarīvēta ingvera, pārlejiet pāri izspiestu no viena citrona sulu. Visu pārlejiet termosā un ļaujiet ievilkties 2-4 stundas. Dzert pusstundu pirms ēšanas siltā veidā pa 150miligramiem.


Ingvera un ķiploka tēja
Šīs tējas recepte ir kļuvusi ļoti populāra ar to, ka viņa skaitās efektīvs tauku dedzinošs līdzeklis. Lai to pagatavotu, jums vajadzēs nelielu ingvera sakni (apmēram 4 cm) un pāris ķiploka daiviņas.Abus produktus nomizojiet, nomazgājiet un smalki ar nazi sakapājiet. Izveidojušo masu saliekat termosā un pārlejiet pāri 2 litrus vāroša ūdens, pēc tam termosu aizverat ciet un ļaujiet stundu ievilties. Dzert šo tēju vajag pa mazam devām pirms tam izkāst caur smalko sietu.


Foto: amberbath



Apelsīna sula ar ingveru     
Ļoti lielisku tievešanas rezultātus pierādīja ingvera savienojums ar apelsīna sulu. Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešams:
30gr. svaigu piparmētru lapu, pusīte no ingvera saknes un šķipsniņa no kardamona. Visu sasmalcināt blenderī un visai masai pārliet pāri vārošu ūdeni. Pēc tam gatavai masai pievieno 50grami apelsīna sulas, 8 grami citrona sulas un medus pēc garšas. Dzer šo dzērienu atdzesētu.


Ingvera dzēriens imūnas sistēmas nostiprināšanai
Šo recepti var izmantot ne tikai, lai notievētu , bet arī, lai nostiprinātu imūnsistēmu kā arī uzlabotu matu un ādas stāvokli.
Lai pagatavotu šādu dzērienu, jāņem 1-2 ēdamk. sarīvēta svaiga ingvera, sajaucam ar 100gr mežrozītes augļiem, bērām visu termosā, pārlejam pāri vārošu ūdeni, ļaujam ievilkties 2-4 stundas. Dzert pa tasītei 30 minūtes pirms ēšanas.

Foto: tebasari

Kafijas un ingvera dzēriens
Kafija ar ingveru ir ļoti spēcīgs līdzeklis cīņā ar lieko svaru. Lai pagatavotu šādu dzērienu, labāk būtu izmantot dabīgu pupiņu kafiju. Bet, ja šādas kafijas nav, tad var izmantot arī šķīstošo. No tā ir atkarīgs pagatavotā dzēriena garša un smarža.
Šī ir ļoti vienkārša recepte, to var pagatavot kafijas prese. Sataisiet kā parasti kafiju, kafijas presē, tikai klāt jāpievieno nedaudz sarīvēta ingvera. Kafiju un ingveru liek pēc garšas.
 Var pievienot nedaudz medus.

Lai jums izdodas!


Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.



Nav komentāru: