pirmdiena, 2013. gada 10. jūnijs

Zemeņu diēta


Foto:thewallpapers
Vasaras karstajā laikā kā zināms ēstgriba nedaudz samazinās, negribas ēst kaut ko smagu un treknu. Vairāk gribās savā ēdienkartē redzēt augļus un ogas. Zemene- viena no visgaršīgākajām un veselīgākajām ogām. Viņa satur daudz vitamīnus un minerālvielas. Ļoti labi nostiprina mūsu imūnsistēmu. Tā kā zemene satur daudz dzelzi, tas ļoti labvēlīgi iedarbojas uz cilvēkiem, kuriem ir mazasinība. Ar zemenes palīdzību var ļoti ātri un efektīvi nomest svaru, nekaitējot jūsu organismam. Ja katru dienu, nedēļas garumā ēdīsiet pa 1,5 kilogramiem ogu dienā, jūsu svars atkal būs normā. Zemeņu diēta - tā ir lieliska iespēja ne tikai notievēt, bet arī savest kārtībā savu veselību. Šo diētu ir ļoti viegli ievērot .Zemene – šī oga ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga!
Izskatīsim dažus zemeņu diētas variantus:
Foto:fishrizzo


Zemeņu diēta uz 3 dienām Nr-1


Visas dienas garumā ir jāēd tikai un vienīgi zemenes, cik vien var apēst, pa starpai var dzert ūdeni vai minerālūdeni. Šīs diētas laikā var zaudēt līdz pat 2 kg dienā. Bet tas ir atkarīgs no jūsu organisma.


Zemeņu diēta uz 3 dienām Nr-2

Pirmā diena:

Brokastīs: Izdzeriet zemeņu kefīru. Lai to pagatavotu, jums vajadzēs 150 miligramus 1% kefīra, 150 gramus zemenes, 1 tējkarote medus visu sajauciet blenderī.
Otrās brokastīs: sastāv no piena-zemeņu kokteiļa. Lai to pagatavotu, jums vajadzēs 100 miligramus maz kaloriju piena, 100 gramus zemenes un pusi no tējkarotes medu. Visu sajauciet blenderī.
Pusdienās: Apēdiet salātus: Lai salātus pagatavotu jums vajadzēs novārītas (5-7 minūtes) nedaudz salītā ūdenī un sagrieztas sparģeles, sagrieztas gabaliņos zemenes, gurķis un novārīta vistas fileja. Taisām mērcīti ar ko iejaukt salātus: tā sastāv no 1 ēdamkarote citrona sulas, sasmalcinātiem pētersīļiem, 1ēdamkarote ar olīveļļu. Visu sajaucam ar salātiem.
Launaga laikā var ieēst zemeņu jogurtu: 75 grami (bez piedevām) jogurta, 150 grami zemenes, puse no tējkarote medus,2ēdamkarotes kukurūzu pārslas.
Vakariņas: sastāv no salātiem, jums vajadzēs novārīt 300 gramus kartupeļus ar mizu ,kurus smalki sagrieziet kopā ar vienu sīpolu, var klāt pievienot sasmalcinātus pētersīļus un seleriju, 100 grami zemenes. Klāt pievienojiet 50 grami maz kaloriju biezpienu un visu sajauciet ar 50 gr. jogurta (bez piedevām), sajauciet ar 1 tējkaroti citronu sulas. Sāli un piparus jāliek pēc garšas.

OTRĀ DIENA
Brokastis- 2 sviestmaizes: 2 rupja maluma maizes šķēlītes, 50gr.biezpiena,pa virsu uzlikt 150gr. sagrieztas uz pusēm zemenes.
Otrās brokastis - sastāv no eksotiska kokteiļa: 50gr.jogurta (bez piedevām), 100 miligrami ananāsu sulas, un 150gr zemenes.
Pusdienās-var pagatavot pankūkas ar zemenēm. Mīklai vajadzēs 100 miligrami piena pielikt 1tējk.medus, 1 olu, šķipsniņu sāls un milti. Mīklai jāpastāv 30 minūtes. Vienai porcijai ņemiet 2 pankūkas un pārlejiet pāri ar zemeņu mērcīti, kura pagatavota no 200 gr zemeņu, 50gr ābola biezeņa, un 10 miligrami ābolu sulas.
Launagā-150gr zemenes,150gr jogurta(bez piedevām), 1 tējkarote medus.
Vakariņas - salāti no 200gr salātiem, pusītes no dzeltenas paprikas, 1 tomāta un 100gr zemenēm. Salatus sajaucam ar mērci, kura pagatavota no 30gr jogurta, 2 ēdamkarotēm biezpiena, 1 ēdamkarote ūdens,1 tējkarote olīveļļas, kā ari sāls un pipari pēc garšas.

TREŠĀ DIENA
Šajā dienā diēta piedāvā kombinēt pirmās un otrās dienas ēdienus kā jums tīk. Var arī pagatavot kaut ko jaunu, izmantojot zemenes, jogurtu ,biezpienu dārzeņus un augļus, kā arī var pievienot lieso gaļu vai zivi. Šīs diētas laikā var zaudēt 4kg pa 3 dienām.
Foto:simplelivingeating

Zemeņu diēta 4 dienām

PIRMĀ DIENA:
Brokastis-200gr zemenes, 1 ābols, glāze biezpiena un 1tējkarote medus sajaukt un ēst, ka augļu jogurtu.
Pusdienas-200gr zemenes, 50gr vistas filejas vai garneles, 2gurķi, no pus citrona izspiesta sula, zaļumi, 1 tējkarote augu eļļas un vienu valriekstu. Visu sajauc, ka salātus.
Vakariņas-zemeņu salāti. 200gr zemenes, 100gr kartupeļi, 1 sīpols, 0,5 glāzes kefīra, 50gr biezpiena, no pus citrona izspiesta sula. Visu sajauc kopā.

OTRĀ DIENA
Brokastis-200gr zemenes un šķēlīte rudzu maizes.
Pusdienas-trīs pankūkas un 200gr zemenes.
Vakariņas-salāti no kāpostiem un zemenēm. 200gr zemenes ,100gr kāposti sajaukt ar tējkaroti augu eļļas.

TREŠĀ DIENA
Brokastis-200gr zemenes un vienu diētisko sausiņu.
Pusdienās-200gr zemenes un 200gr melones, puse no banāna.
Vakariņas-Sautētu dārzeņu salāti. Pa 60gr burkāni, kartupeļi, un kāposti. 2 stundas pirms miega apēst 200gr zemenes.

CETURTĀ DIENA
Brokastis-200gr zemenes un50gr siera
Pusdienas- 200gr zemenes,100gr vārītas vistas filejas, viens sīpols, salātu lapas, viena tējkarote ar augu eļļu.
Vakariņas- var iedzert zemeņu kokteili 200gr piena un 200gr zemenes , viena tējkarote medus.

Foto:vegalicious


SVARĪGI!

Ja jums ir alerģija uz zemenēm vai medu –tad šī diēta jums neder. Kā arī ja jūs slimojat ar kādu no hroniskām slimībām, pirms sākt kādu no diētām, jāpakonsultējas ar savu ģimenes ārstu.



Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.




2 komentāri:

Anonīms teica...

Žēl, ka zemeņu sezona jau iet uz beigām!

Unknown teica...

Vel jau veikalā ir eksporta zemenes!