svētdiena, 2013. gada 28. jūlijs

Balinošas sejas maskas

Foto: yourorganism
Šīs balinošaās sejas maskas ir domātas pigmentāciju plankumu likvidēšanai.
Ar balinošu efektu skaitās-citrons, greipfrūts, skābētie kāposti, pētersīļi, gurķis, pienskābie produkti, etiķu skābe, olbaltums.  

SVARĪGI!

Ļoti uzmanīgi izpētiet katras sejas maskas sastāvā esošos ingredientus, vai nav uz kādu no tiem alerģija. Drošības pēc pirms sākat lietot kādu no maskām, veiciet pārbaudes testu uz alerģiju. Uzlieciet mazu maskas piciņu aiz auss un paturiet 15-20 minūtes. Ja nav parādījies apsārtums, kairinājums, izsitumi, nieze, sūrstoša nepatīkama sajūta, tad masku lietot var.
Visas maskas ir ieteicams noturēt uz sejas ap 15 minūtēm, pēc tam noskalot ar siltu vai vēsu ūdeni.

Olbaltumu balinoša sejas maskaPaņemiet olas baltumu, pievienojiet klāt 1 tējkaroti citrona sulas, visu saputojiet stingrās putās un izveidoto masu uzklājiet uz pigmentācijas skārtām vietām. Pēc tam, kad maska izžūs, izveidojušo plēvīti noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Balinoša sejas maska no baltā mālaPaņemat 1-2 ēdamkarotes balto mālu, 1-2 tējkarotes spirta vai šņabja un 1 tējkaroti citrona sulas, visu kārtīgi samaisiet. Uzklājiet masku uz sejas un paturiet to 15 minūtes, tad noskalojiet vēsu ūdeni. Šo masku var lietot arī problemātiskam ādas tipam.

 Citrona-rauga balinoša maska: Paņemat 25 gramus rauga, sajauciet ar 1 tējkaroti citrona sulas un 1 ēdamkaroti svaiga mājas piena. Visu kārtīgi sajauciet, uzklājiet uz sejas, paturiet 15 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni. Šāda tipa maska lieliski cīnās gan ar parastiem pigmentācijas plankumiem gan iznīcinās baltos pigmentācijas plankumus ar kuriem citas maskas var netikt galā.

Pētersīļu- medus balinoša maska: Pētersīļu lapas samalt 2 ēdamkarotes ,sajaukt ar 2 ēdamkarotēm šķidra (izkausēta uz ūdens bāzes) medus un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Pētersīļi ar citronu sulu, skaitās visefektīvākie balinošie līdzekļi un ir spējīgi lieliski tikt galā ar pigmentācijas plankumiem.

Gurķu balinoša maska: Sarīvējiet uz smalkās rīves gurķi un šo putriņu uzklājiet uz sejas. Paturiet 20-30 minūtes un tad noskalojiet.

Vel viens variants balinošas gurķu maskas: Gurķi sarīvējiet uz smalkās rīves un sajauciet ar citiem barojošiem ingredientiem: olīveļļu vai citrona sulu. Paņemat 3 ēdamkarotes gurķu masas un sajauciet ar 1 ēdamkaroti citrona sulas vai olīveļļas.

Foto:tiandee

Paprikas maskaSaldo piparu sarīvēt uz smalkās rīves. Cik vien iespējams saglabājot sulu, uzklāt masku uz sejas. Pigmentācijas plankumus šādā veidā, var efektīvi balināt visu gadu garumā.

Kefīra balinoša maskaPaņemat 2ēdamkarotes kefīra, sajauciet ar 1 tējkaroti citrona sulas, un pievienojiet pāris pilienus olīveļļas. Paturat 15minūtes un noskalojiet ar remdenu ūdeni.

Ogu maskaOgu maskas atjaunina un savelk ādu. Zemeņu un jāņogu ogas vel skaitās kā balinošie līdzekļi. Saspaidiet ogas un to putriņu uzklājiet uz sejas uz 20 minūtēm. Noskalojiet masku ar siltu ūdeni.

Citrona-krējuma balinoša maskaSajauciet citrona sulu ar krējumu vienādas proporcijās 1:1. Uzklājiet uz sejas uz 20 minūtēm. Noskalot ar siltu ūdeni. Maska ātri balina un likvidē pigmentācijas plankumus.
Var vienkārši 2-3 reizes dienā ar citrona šķēlīti paberzēt vietas, kur ir pigmentācijas plankumi.

Citrona-olbaltumu balinoša maska: Citrona sulu sajauciet ar 1 olbaltumu, pievienojiet 2 tējkarotes cukura un 100 miligramus ūdens. Uzklājiet masku uz sejas uz 20 minūtēm. Noskalojiet ar siltu ūdeni. Maska ātri palīdz tikt vaļā no pigmentācijas plankumiem un vasaras raibumiem.

Pētersīļu sula-ļoti efektīvs līdzeklis pret pigmentācijas plankumiem. Viņu var uzklāt uz ādas tīrā veidā, var sajaukt vienādās praporcijās1:1 ar citrona sulu, pienu vai medu. Lieliski likvidē vasaras raibumus pētersīļu-spirta uzlējums. Pētersīļu maskas uzklājiet uz sejas uz 30 minūtēm un noskalojiet ar vēsu ūdeni. Nobeigumā uzklājiet barojošu krēmu.


Foto: nv-online.info

Ieteikumi:
·       Jebkuras procedūras (maskas) efekts būs atkarīgs no individuālajām īpašībām katra organisma un pigmentācijas cēloņiem.
·       Grūtniecības laikā parādījušās uz sejas pigmentācijas plankumus, labāk neaizstikt, pēc bērniņa piedzimšanas tie pazudīs paši.
·       Jebkuras ar vecumu saistītas pigmentāciju parādīšanos, efektīvi var noņemt kosmetoloģijas kabinetos ar kosmetoloģijas aparatūras palīdzību.
·       Pēc pumpām palikušos sarkanos pigmentācijas plankumus viegli var likvidēt ar tautas receptēm ,maskām.
·       Obligāti jāseko savai dienas ēdienkartei, lai tajā būtu vitamīns C un PP. Samazināt kafijas daudzumu līdz minimumam.
·       Lietojot sejas balinošus līdzekļus jāatceras, ka tie ļoti sausina ādu. Tamdēļ tos jālieto ļoti piesardzīgi un tikai pēc vajadzības.
·       Neskatoties uz ādas tipiem (sausā, taukainā, normāla), katru dienu, mēneša garumā, pēc masku lietošanām, jālieto pret saules aizsargkrēmus. Ja sejas āda ir ļoti tendēta uz pigmentāciju, tad aizsargkrēmu pret sauli vajadzētu lietot cauru gadu, jo tad ir ļoti svarīga aizsardzība pret sauli.
·       Balinošas sejas maskas vislabāk būtu taisīt vakarā, lai saules stari netrāpa uz sejas, tas ir ļoti būtiski, sejas balināšanas procesā.
Lai rezultāts būtu efektīvs , vajadzētu iziet 10 dienu masku kursu. Pēc vajadzības atkārtot pamainot masku. Intervāls starp kursiem jābūt vismaz 7 dienām, lai sejas āda nedaudz atpūšas. Pa to laiku vajadzētu izvairīties no   tiešiem saules stariem un lietot pret saules aizsargkrēmu ne mazāku par 25. Šāds krēms pasargās jūs no saules uz 4 stundām.
·       Pēc tam, kad jūs noskalojiet balinošo masku, obligāti uzklājiet uz sejas barojošu krēmu.
·       Maskas var turēt uz sejas no 15 līdz 30 minūtēm.   


Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.



Nav komentāru: