ceturtdiena, 2013. gada 18. jūlijs

Tievējam ar patiku

Foto: de.123rf

1.    Samaziniet porciju, ēdiet visu ko vēlaties, ja, protams, jūs neatrodaties uz diētas, bet mazākās devās. Lai jums būtu vieglāk tikt galā ar apetīti, apmāniet sevi. Samainiet savu šķīvi pret deserta šķīvi un liekat sev mazāku porciju. Pastāv šāds viedoklis, ka mums vajadzētu vienā reizē apēst tik daudz, cik varētu salīst mūsu plaukstā. Pirms dodaties ciemos, apēdiet pilno bļodu ar zaļiem salātiem. Ciemos pieklājīgi atsakāties no papildporcijām.

2.    Vakariņās ir ieteicams apēst kaut ko vieglu. Piemēram, ābolu ar glāzi piena vai kefīra, un ne vēlāk kā divas stundas pirms miega.

3.    Pārejiet uz daudz vieglāku ēdienu. Sāciet vairāk lietot dārzeņu zupas, salātus, zivis, vistas fileju, augļus, dārzeņus, zaļumus, maz kaloriju piena produktus. Atsākaties no taukainiem, eļļainiem, daudz kaloriju bagātiem ēdieniem. Izvairāties no sāls un asu garšvielu lietošanas. Pie rokas vienmēr turiet ābolu, burkānu, gurķi vai nelielu tomātu, lai starp ēdienreizēm nenomirtu badā.

4.Ēdot, samaziniet uzdzeramā šķidruma daudzumu, jo uzdzertais šķidrums izstaipa kuņģi. Uzdzeriet ar mazām mutītēm un ieteicams tieši ēdienreizē. Dzert pēc ēšanas var tikai pēc stundas vai pusotras, un tikai ūdeni. Ja paskatoties pirms ēšanas uz ēdiena, jums liekās, ka ar to jums būs par maz un jūs baidāties, ka nenoturēsieties un paņemsiet papildporciju, tad pirms ēšanas izdzeriet glāzi ūdens vai glāzi tomātu sulas, vai apēdiet ābolu. Tad jūsu kuņģis būs daļēji piepildīts un uzņems mazāk barības. Ēdiet lēnām un nesteidzīgi, nokožot pa maziem gabaliņiem, tad jūs ātrāk sajutīsiet sāta sajūtu.

5.    Vienu reizi nedēļā uztaisiet atslodzes dienu-kefīra, ābolu vai ananāsu.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.

Nav komentāru: