piektdiena, 2013. gada 19. jūlijs

Krīt ārā mati- noskaidrosim kāpēc?

Foto: arabio
Skaisti , veselīgi mati- jau no seniem laikiem skaitās visskaistākā sieviešu rota. Kura no mums nevēlas, lai mati izskatās veselīgi ar dabisku spīdumu? Bet citrreiz arī mati kļūst par raižu cēloni. Ļoti bieži mēs sastopamies ar matu izkrišanas problēmu. Šī problēma var skart gan 
sievietes, gan vīriešus. 
Kamdēļ tā?!
Uzreiz gribu piebilst, ka matu izkrišana un to augšana, tas ir dabisks process un ir pierādīts, ka dienā cilvēkam var izkrist līdz pat 100 matiem un tas skaitās norma. Par normu skaitās arī pēc dzemdību matu krišana. Kad pēc dažiem mēnešiem pēc dzemdībām, jaunajai mammai sāk krist āra mati.


Pastāv daudz iemesli, kāpēc mati var sākt krist ārā, piemēram:


-         Pēc pārciesta stresa vai ieilgušas depresijas.

-         Pēc konkrētu zāļu lietošanas (antibiotiķi, pretiekaisuma utt.) un to pārdozēšanas.
-         Ja ķermeņa temperatūra ir pacēlusies virs 39 grādiem.
-         Pēc saindēšanas ar pārtikas produktiem.
-         Nepareizi piemēroti jūsu matu tipam šampūni vai kondicionieri.
-         Ja ir problēmas ar vairogdziedzeri.
-         Tā var būt arī iedzimta kaitē.
-         Hormonālās problēmas.
-         Ja ir cukura diabēts.
-         Vitamīnu trūkums organisma.
-         Ja pārāk bieži matus krāso, balina, bieži izmanto matu lakas un matu veidošanai paredzētus līdzekļus, bieži žāvē matus ar fēnu.
-         Pēc biežiem strīdiem un satraukumiem.
-         Kā arī hroniskas slimības.

Foto: nashpilkah.com
Parasti mati sāk krist ārā pēc 2-3 mēnešiem pēc kaut kādas noteiktas problēmas. Bieži matu krišanu var pamanīt jau 3.-4. dienā, piemēram , pēc strīda. Kā arī, ja pēkšņi sāk sāpēt kakls, zobs, paceļas augsta temperatūra vai iekaist auss, pavērojot matu struktūru, tie kļūst blāvi, nespodri, kā arī zaudē savu spīdumu. Bet tas viss ir pārejošs -pāriet problēma, atjaunojas matu veselīgums.

Tā kā matu krišana ir lielā mērā atkarīga no sievietes psiholoģiskā stāvokļa, ja pamaniet, ka jums sāk krist ārā mati, nekrītiet panika, nedomājiet vissliktākas domas, jo tas viss tikai pastiprinās matu krišanu, ticiet sev, ticiet, ka viss būs labi un tā arī būs. Pozitīva domāšana tikai paātrina izveseļošanos. Palutiniet sevi, aizejiet uz frizētavu, nomainiet frizūru, palūkojaties spogulī un pasmaidiet. Pat nepamanīsiet, ka jūsu problēma paliks aiz muguras.

Bet, ja tomēr mati sāk krist intensīvi un kļūst redzami plāni mati, jums noteikti vajadzētu griezties pēc padoma pie ārsta.
Neaizmirsīsim, kā īsto matu krišanas problēmu vajadzētu meklēt organismā iekšienē. Pamainiet savu dzīves stilu, ēdiet pilnvērtīgu ēdienu. Palietojiet vitamīnus, kas tieši domāti matiem un ādai. Saciet lietot maskas pret matu izkrišanu un matu sakņu nostiprināšanu. Vairāk smaidiet un priecājaties par dzīvi un jūsu mati priecēs jūs ar savu skaistumu.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.


Nav komentāru: