ceturtdiena, 2013. gada 18. jūlijs

Matu maskas pret matu izkrišanu

Foto:mylitta
Daudzi cilvēki ir sastapūšies ar matu izkrišanas problēmu. Mati var sākt krist āra, ja cilvēks ir saslimis ar kādu hronisku slimību, cieš no stresa un bezmiega, ja organismā trūkst vitamīni, ja mati nepārtraukti cieš no ķimiskām veidošanām, kā ari, ja bieži tiek lietots matu fēns, lokšķēres, taisnotājs, matu lakas utt., tā var būt arī iedzimta kaite. Vairums sievietēm pēc dzemdībām arī ir izsteikta matu krišana. Mati ļoti reaģē uz cilvēka slimībām. Piemēram, ja jums ir iekaisis un sāpoš zobs, tad tas atspoguļosies uz matiem, tie zaudēs spīdumu, kļūs blāvi un nespodri. Matu izskrišanu var ietekmēt ari saule un sals.
Lai apturētu matu izkrišanu un nostiprinātu matu saknītes, piedāvājam vairaku matu masku variāntus.Visas maskas ir no dabīgiem komponentiem, tamdēļ derēs jebkuram matu tipam. Izvēlaties sev tīkamāko!


Matu maska pret matu izkrišanu
Medus maska ir ļoti efektīva pret matu izkrišanu, kā arī novērš blaugznas. Sajauciet pa 2 tējkarotēm medu ar dadžu eļļu un pievienojiet klāt 2 olu dzeltenumus. Izveidoto masu ierīvējiet galvas ādā un pēc 40 minūtēm noskalojiet. Taisīt šādu masku vajadzētu reizi nedēļā 2-3 mēnešu garumā.


Dadžu eļļa pret matu izkrišanu
Dadžu eļļa ar medu un olu dzeltenumu būs piemērota sausiem un normāliem matiem. Ņemam medu un eļļu pa 1 ēdamkarotei un 2 olu dzeltenumus, visu kārtīgi samaisiet. Ierīvējiet galvas ādā un uzklājiet visu matu garumā. Turiet 40 minūtes.

Foto: skidki.newsproject

Olīvu eļļa pret matu izkrišanu
Olīvu eļļu var izmantot vienu pašu bez nekādām piedevām. To var izmantot, ja mati krīt āra ne pārāk daudz, vai profilakses pēc 1-2 reizes nedēļa.
Uz ūdens bāzes uzsildiet ¼ glāzes olīvu eļļas, siltu eļļu ierīvējiet galvas ādā un pamasējiet to. Pārsedziet galvu ar polietilēna plēvi un pa virsu uztiniet biezu dvieli un turiet masku cik varat. Masku var atstāt uz nakti, bet no rīta galvu izmazgāt kā parasti.


Sinepju matu maska pret matu izkrišanu
Priekš šīs maskas vajadzēs 1 ēdamkaroti sinepju pulvera, 2 ēdamkarotes stipri novārītu melno tēju, 1 olas dzeltenumu. Visu kārtīgi sajauciet kopā. Tad ierīvējiet masku galvas ādā un pārpalikumu uzklājiet uz visu matu garumu. Turēt vajadzētu 20 minūtes, un noskalojiet ar silto ūdeni.

Foto: qpon

Balzāms matu augšanai un matu spīdumam
2ēdamkarotes rīcineļļas sajauciet kopā ar 1 tējkaroti ābolu etiķa. 2 olu dzeltenumus kārtīgi sakuliet un sajauciet kopā ar eļļu. Izveidotajai masai pievienojiet klāt 3 ēdamkarotes parastā šampūna. Maskas komponentus kārtīgi sajauc kopā. Balzāmu uzklāj mitros matos visu matu garumā. Galvu pārsedz ar polietilēna plēvi un noskalo pēc 10-15 minūtēm.


Medus un piparu maska, matu augšanai
Ņemam 4 ēdamkarotes medus un 1 ēdamkaroti maltus sarkanus piparus. Sajauciet medu kopā ar pipariem, ja medus nav šķidrs, tad izkausējiet to uz ūdens bāzes. Izmazgājiet galvu un uz galvas ādas uzklājiet masku. Pārklājiet galvu ar polietilēna maisiņu un pa virsu tam apsieniet galvu ar dvieli. Atstājiet uz galvas masku uz 30-40 minūtēm tikko kā parādīsies spēcīga dedzinoša sajūta, uzreiz noskalojiet galvu ar siltu ūdeni.


Foto:pokupon.ua

SVARĪGI!
Tā kā neviens no mums nav pasargāts no alerģiskām reākcijām, iesaku pirms lietošanas parbaudīt vai jums nav uz konkrēto masku alerģīja. Ar vates kociņu uzlieciet maskas piciņu aiz auss, un pagaidiet 20 - 25 minūtes, ja jums nav parādījušās dedzinoša un kairinoša sajūta un nav izteikta apsārtuma, tad masku var lietot. 
Ja lietojat kādu no maskām, pārādas kāda no alerģiskām reākcijām, uzreiz izskalojiet matus ar siltu ūdeni.


Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.




3 komentāri:

Anonīms teica...

Un sakiet, vai tiešām šādas matu maskas palīdz pret matu izkrišanu?

Unknown teica...

Palīdz gan... Pati esmu izmēģinājusi vairākas matu maskas no šeit piedāvātājām. Sinepju, piparu un medu matu maskas. Ar rezultātu esmu ļoti apmierināta. Mati manāmi ātri sāka augt.

Anonīms teica...

Un vai tiešām, mati vairs nekrīt?