svētdiena, 2013. gada 28. jūlijs

Pigmentācijas plankumi uz sejas


Foto: miwoman
Katru dienu sievietei jācīnās ar visdažādākajām problēmām, kuras parādās uz sejas, tas var būt gan taukainas ādas spīdums, ādas jutīgums, cīņa ar krunciņām, ādas atūdeņošanās, pumpas, pinnes, paplašinātās poras, sausa un jutīga āda, alerģiskas reakcijas, tumši loki zem acīm, kā arī pigmentācijas plankumi. Pigmentācijas plankumu parādīšanās uz sejas, sagādā sievietēm ļoti daudz raižu. Tie signalizē par problēmu organismā iekšpusē.
 Kāpēc pigmentācijas plankumi rodas un kā ar tiem cīnīties?

Iemesls
Tikt skaidrība pašiem, kāpēc tie rodas, būs ļoti grūti, vajadzētu pakonsultēties ar ģimenes ārstu, nodot visa veida analīzes utt. Sākumā ir jāatrod un jāizārstē iemeslu un tikai tad ir jācīnās ar pašiem pigmentācijas plankumiem. Bet, ja nav nekā nopietna, tad tikt no pigmentācijas plankumiem jums palīdzēs kosmetoloģi ar lāzera palīdzību, fitoterapija, ultraskaņas pīlings, mezoterapija, ķīmiskie pīlingi, utt., kā arī jūs to varat paveikt paši mājas apstākļos, izmantojot balinošas tautas receptes.

Foto: happy-giraffe


Kāpēc tie rodas?
 Pigmentācijas plankumi var parādīties iekšējo problēmu dēļ - ja ir aknu, nieru, žultspūšļa slimības, vides faktoriem alerģiskās reakcijas uz sauli, gaismu , bieži tiek apmeklēts solārijs , vitamīnu deficīts, grūtniecība, kā arī tie var sākt parādīties pēc 45 gadiem, ar vecumu saistītām hormonālās sistēmas izmaiņām. Jebkāda veida iekaisums uz sejas (iekaisušas pumpas, pīnes), var novest līdz pigmentācijai.
 Bieži ar pigmentācijas problēmu saskārās grūtnieces, nepārtrauktas hormonu lēkāšanas dēļ. Bet, kad uzlabojas hormonālās  sistēmas darbība, parasti, pēc dzemdībām, pigmentācijas plankumi pazūd paši par sevi.
Pigmentācijas plankumi var parādīties, nepiemēroti vai nepareizi izvēlētiem kosmētisku līdzekļu dēļ. Par iespējamo pigmentācijas izraisītāju var kļūt Laimas un bergamota ēteriskās eļļas, retīnskābe, kā arī sintētiskie aromatizētāji, kuri bieži tiek pievienoti sejas, roku, kāju ķermeņa krēmiem un citiem kosmētiskiem līdzekļiem.
Kā arī par pigmentācijas parādīšanos iemeslu var kļūt medikamentu lietošana- antibiotikas ,hormonālās, pretiekaisuma zāles. Jo daži komponenti, kuri ietilps medikamentos, padara ādu daudz jutīgāku pret sauli, kas arī noved pie pigmentācijas parādīšanos.

Foto: centr-molodosti

Kā tikt no tiem vaļā?
Pats vieglākais veids tikt no tiem vaļā ir kosmētiskais. Lai cīnītos ar pigmentāciju un, lai no tās nepaliktu ne miņas, vajadzēs iegādāties sejas balinošus līdzekļus. Lielveikalos var iegādāties, speciālus sejas balinošus pret pigmentācijas krēmus un losjonus. Ļoti efektīvi cīņā ar pigmentāciju ir salonu vai mājas sejas pīlingi.
Kā ari ļoti efektīvi cīņā ar pigmentācijas plankumiem ir pašmāju pagatavotas balinošas sejas maskas. 
Par to parunāsim nākamājā rakstā.

Ja jūms šīs raksts ir nodērējis, iesakiet to arī saviem draugiem, nospiežot  zemāk uz norādītajām podziņām.

Nav komentāru: